Open oproep: Noorderlicht Fotofestival 2023

9 juni 2022

Noorderlicht nodigt kunstenaars en collectieven uit die werken met fotografie en andere media uit de beeldcultuur om werk in te zenden voor het 2023 festival. Het Noorderlicht Fotofestival 2023 vindt van 26 augustus tot en met 26 november 2023 plaats op verschillende locaties, vooral in de provincies Groningen en Friesland. Het thema Regenerate gaat in op de toenemende druk van enorme wereldwijde uitdagingen en de gevolgen daarvan voor ons samenleven. Het festival toont de stem van kunstenaars die dit gevoel van urgentie zichtbaar maken en verhalen delen over hoop en een verse start.

Ilona Szwarc, Unsex Me Here * installation view (foto: Hanne van der Velde)
Ilona Szwarc, Unsex Me Here * installation view (foto: Hanne van der Velde)

Met het fotografische kijken als vertrekpunt, richt het festival zich op het hele spectrum van het beeld, zowel analoog als digitaal: van computer-gegenereerd beeld tot aan virtuele, gemengde en augmented reality, installaties en projecties.

Met Regenerate als thema, brengt het festival van 2023 werken samen die de veranderingen onderzoeken waarmee onze moderne samenleving wordt geconfronteerd. Het gaat over het herstellen en opnieuw smeden van de relaties met onszelf en anderen, met onze directe omgeving en de wereld waarin we leven. Het gaat over werken aan de algehele verbetering van onszelf en onze samenleving.

Inzendingen zijn welkom van nu tot 19 september 2022. Kijk voor meer informatie op de website van Noorderlicht.Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Focus22
18 juni 2022 - 19 juni 2022, Rotterdam
Focus22
Vivian Maier. Het zelfportret en zijn dubbel
8 juni 2022 - 21 juli 2022, Brussel
Vivian Maier. Het zelfportret en zijn dubbel
Vroege foto's van Japan
1 juli 2022 - 4 september 2022, Amsterdam
Vroege foto's van Japan

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl