De Woonkamers

2 mei 2020 - 2 augustus 2020

In de tentoonstelling De Woonkamers van fotograaf Bram Tackenberg in het nieuwe Royal Museum of Social Distancing, het eerste museum dat rekening houdt met de nieuwe werkelijkheid en de anderhalve meter samenleving ten gevolge van de Coronacrisis. Het Royal Museum of Social Distancing is gevestigd in Heerlen, in een van de mooiste filmtheaters van ons land en is een initiatief van Dobuyart in samenwerking met kunstenaar Bram Tackenberg en het Royal Theater.

Bram Tackenberg, Woonkamerportret Nr. 162 2020 (Bram Tackenberg)
Bram Tackenberg, Woonkamerportret Nr. 162 2020 (Bram Tackenberg) (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

'Als creative organisatie op het gebied van de beeldende kunst zijn we gewend aan complexe uitdagingen en het oplossen van onverwachte problemen. Toen de bioscopen gesloten werden en de anderhalve meter samenleving een feit was, zagen wij de fantastische mogelijkheden die het monumentale Royal Theater met haar poster-vitrines te bieden had. De tentoonstelling De Woonkamers van Bram Tackenberg sluit daarbij naadloos aan op de situatie waarin wij ons nu bevinden', aldus Toon Hezemans van Dobuyart.In 2014 begon fotograaf Bram Tackenberg met zijn serie De Woonkamers. Voor deze woonkamerportretten reist de kunstenaar al meer dan vijf jaar door het land om mensen in hun eigen woonkamer te fotograferen. Tackenberg fotografeert altijd naar buiten toe, waardoor de buitenomgeving in combinatie met het interieur samen het decor van de geportretteerden vormt. Door zonder oordeel te kijken en de mensen te portretteren, legt hij iedereen op een gelijke en waardige manier vast. Deze consequente werkwijze resulteert in een serie die op een prachtige, ingetogen manier de verschillen en overeenkomsten van mensen laat zien. De statige manier van portretteren in combinatie met de vertrouwdheid van de eigen woonkamer, geeft een zekere spanning.

De Woonkamers hebben door de Coronacrisis en de wereldwijde lock down nog een extra dimensie gekregen. Met de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven worden we teruggeworpen op onszelf en herijken we het begrip 'thuis'. De woonkamerportretten van Tackenberg roepen de vraag op met wie van onze naasten wij op de foto mogen staan, zonder die schrijnende anderhalve meter afstand. Voor het virus zijn we allemaal gelijk.

2 mei 2020 - 2 augustus 2020

Royal Theater (vitrines)
Stationsplein 5
6411 NE Heerlen
info@tackenvogel.nl
De expositie is 24 uur per dag te zien in de vitrines van het theater.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Bram Tackenberg

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Het Portret
12 augustus 2022 - 10 september 2022, Amsterdam
Het Portret
Fotografie: van polaroid tot panorama
3 augustus 2022 - 28 augustus 2022, Den Haag
Fotografie: van polaroid tot panorama
Cuba - en dag voor gisteren
13 juli 2022 - 27 juli 2022, Monschau
Cuba - en dag voor gisteren
KNIL & Maluku
9 juli 2022 - 4 september 2022, Vught
KNIL & Maluku

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl