Op Kracht en Karakter - Nederlandse vrouwen in de topsport

14 mei 2022 - 25 juni 2022

Na eerder te hebben samengewerkt met voormalig topsportsters Anouk Hoogendijk (voetbal) en Fatima Moreira de Melo (hockey), kwam Laura de Mildt op het idee om sportvrouwen op een andere manier in beeld te brengen. Begin december 2021 is het fotoboek Op Kracht en Karakter uitgekomen met ruim 100 portretten van onze Nederlandse vrouwen in de topsport: het aanstormend talent, de huidige kampioenen en de heldinnen uit het verleden.

Laura de Mildt, Irene Schouten
Laura de Mildt, Irene Schouten (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Laura de Mildt: 'De tomeloze ambitie, passie en de vaak onnavolgbare manier waarop sportvrouwen hun doelen behalen maakten mij nieuwsgierig en inspireerden mij om deze vrouwen te volgen en te bundelen in een boek. Wie is de vrouw achter de sport? Met ruim 100 vrouwen uit 45 sportdisciplines heb ik een afspiegeling willen maken van de Nederlandse topsportvrouw, waar ik geen onderscheid heb gemaakt in leeftijd, prestaties, lichaamsbeperkingen of achtergrond. Het zijn vrouwen die allen duidelijk staan voor wie ze zijn en wat ze doen. Vrouwen die weten dat alles een wedstrijd is, dat het podium een genadeloze verleider is totdat er een ander staat. Vrouwen die alles geven en hebben gegeven voor de sport. Voor die eerste plaats, voor de winst. En die boven alles vrouw zijn. Het is een ode aan de sportvrouw'

Laura de Mildt (1983) komt uit Den Haag en is inmiddels nu ruim 6 jaar fotograaf. Ze studeerde 3 jaar aan de Fotoacademie in Amsterdam en focust zich sindsdien op het maken van portretten.

De opening van de expositie is zondag 15 mei van 15.00-17.00 uur. Gratis toegang, wel aanmelden via de website. In het kader van deze expositie wordt een randprogramma georganiseerd met medewerking van een aantal sportvrouwen.14 mei 2022 - 25 juni 2022

Pennings Foundation
Geldropseweg 63
5611 SE Eindhoven
040-3080609
info@penningsfoundation.com
www.penningsfoundation.com
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur en op afspraak.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Laura de Mildt

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Portrait
25 juni 2022 - 27 augustus 2022, Amsterdam
The Portrait
Vivian Maier. Het zelfportret en zijn dubbel
8 juni 2022 - 21 juli 2022, Brussel
Vivian Maier. Het zelfportret en zijn dubbel
Vroege foto's van Japan
1 juli 2022 - 4 september 2022, Amsterdam
Vroege foto's van Japan

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl