Zilveren Camera Wedstrijd 2017 gestart

1 december 2017

Vanaf vandaag (1 december) is de jaarlijkse wedstrijd van de Stichting Zilveren Camera weer gestart. Fotojournalisten kunnen tot 3 januari 2018 inzenden voor de grootste Nederlandse wedstrijd voor fotojournalistiek. De prijzen, waaronder de hoofdprijs de Canon Zilveren Camera, worden op 3 februari 2018 uitgereikt.

De Zilveren Camera
De Zilveren Camera

Nieuw in de editie van dit jaar is de Prijs voor Storytelling. Bij Storytelling kunnen professionals inspelen op nieuwe toepassingen in visuele journalistiek en documentaire fotografie. Centraal staan de wijze waarop de fotojournalist verhaal, vorm en techniek combineert. Met de Prijs voor Storytelling zet de Zilveren Camera een nieuwe koers voort waarbij het inspeelt op ontwikkelingen in de visuele journalistiek.Paul Peters Fotoprijs
De Zilveren Camera is een samenwerking aangegaan met het Paul Peter Fonds. Paul Peters was een geëngageerd fotograaf die onlangs overleed. We houden zijn naam in ere met de Paul Peters Fotoprijs voor sociaal geëngageerde fotografie. Deze prijs is mede tot stand gekomen op initiatief van de Socialistische Partij. Sociaal geëngageerde fotografie stelt - door onderwerpkeuze, vorm, werking of intentie - scherp op maatschappelijke betrokkenheid, de strijd tegen onrecht en hoopvolle oplossingen van maatschappelijke problemen in brede zin.

Bekendmaking en uitreiking
Voor het derde jaar zal de Zilveren Camera te gast zijn bij Museum Hilversum waar op 3 februari 2018 Humberto Tan de Zilveren Camera prijzen zal uitreiken voor de beste fotojournalistieke producties van afgelopen jaar. De hoofdprijs de Canon Zilveren Camera is een geldprijs van 7.500 euro voor de winnaar, eeuwige roem en een jaar lang de wisseltrofee in huis. Daarnaast ontvangt de winnaar van de Prijs voor Storytelling een bedrag van 2.500 euro. Ook de winnaar van de Paul Peters Fotoprijs ontvangt 2.500 euro en een opdracht voor eenzelfde bedrag.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Wij waren de Gusto
3 februari 2018 - 15 april 2018, Schiedam
Wij waren de Gusto
Life in Cities
20 januari 2018 - 22 april 2018, Den Haag
Life in Cities
Back-up
2 december 2017 - 18 februari 2018, Den Haag
Back-up

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl