Zilveren Camera Wedstrijd 2017 gestart

1 december 2017

Vanaf vandaag (1 december) is de jaarlijkse wedstrijd van de Stichting Zilveren Camera weer gestart. Fotojournalisten kunnen tot 3 januari 2018 inzenden voor de grootste Nederlandse wedstrijd voor fotojournalistiek. De prijzen, waaronder de hoofdprijs de Canon Zilveren Camera, worden op 3 februari 2018 uitgereikt.

De Zilveren Camera
De Zilveren Camera

Nieuw in de editie van dit jaar is de Prijs voor Storytelling. Bij Storytelling kunnen professionals inspelen op nieuwe toepassingen in visuele journalistiek en documentaire fotografie. Centraal staan de wijze waarop de fotojournalist verhaal, vorm en techniek combineert. Met de Prijs voor Storytelling zet de Zilveren Camera een nieuwe koers voort waarbij het inspeelt op ontwikkelingen in de visuele journalistiek.Paul Peters Fotoprijs
De Zilveren Camera is een samenwerking aangegaan met het Paul Peter Fonds. Paul Peters was een geëngageerd fotograaf die onlangs overleed. We houden zijn naam in ere met de Paul Peters Fotoprijs voor sociaal geëngageerde fotografie. Deze prijs is mede tot stand gekomen op initiatief van de Socialistische Partij. Sociaal geëngageerde fotografie stelt - door onderwerpkeuze, vorm, werking of intentie - scherp op maatschappelijke betrokkenheid, de strijd tegen onrecht en hoopvolle oplossingen van maatschappelijke problemen in brede zin.

Bekendmaking en uitreiking
Voor het derde jaar zal de Zilveren Camera te gast zijn bij Museum Hilversum waar op 3 februari 2018 Humberto Tan de Zilveren Camera prijzen zal uitreiken voor de beste fotojournalistieke producties van afgelopen jaar. De hoofdprijs de Canon Zilveren Camera is een geldprijs van 7.500 euro voor de winnaar, eeuwige roem en een jaar lang de wisseltrofee in huis. Daarnaast ontvangt de winnaar van de Prijs voor Storytelling een bedrag van 2.500 euro. Ook de winnaar van de Paul Peters Fotoprijs ontvangt 2.500 euro en een opdracht voor eenzelfde bedrag.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Tussen Hemel en Aarde
30 september 2018 - 20 januari 2019, Oss
Tussen Hemel en Aarde
Bitter Chocolate Stories
20 september 2018 - 1 december 2019, Amsterdam
Bitter Chocolate Stories
Just the four of us
18 augustus 2018 - 30 september 2018, Bredevoort
Just the four of us
Dit is Cas
15 september 2018 - 13 januari 2019, Rotterdam
Dit is Cas

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl