Doe mee met de Zilveren Camera Junior fotowedstrijd

11 februari 2019

Museum Hilversum is op zoek naar jong fotografietalent. De Zilveren Camera Junior wordt voor de derde keer georganiseerd en is op weg om één van de belangrijkste fotowedstrijden voor de jongste fotografen te worden. 'We dagen jongeren tussen de 10 en 18 jaar uit om mee te doen en van hun dagelijks nieuws een foto te maken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld op straat, op school, op de sportclub of binnen je familie? Grote of kleine verhalen, het gaat er om wat jongeren bijzonder vinden en als nieuws willen delen', aldus museumdirecteur Stef van Breugel.

Sterre, 12 - Afval langs de weg (E1)
Sterre, 12 - Afval langs de weg (E1)

Net als de Zilveren Camera wedstrijd, de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalistiek, kunnen jongeren bij de juniorwedstrijd een enkele foto en fotoserie insturen. 'Een nieuwsfoto is meer dan een foto die in de krant komt en waarin het speciale nieuws van die dag wordt getoond', aldus Van Breugel. 'We nodigen jongeren uit om met de wedstrijd de kracht van een foto te ontdekken en beelden te leren lezen.'De jury bestaat uit de Kindergemeenteraad, burgemeester Pieter Broertjes en museumdirecteur Stef van Breugel. Uit alle inzendingen kiest de jury een 1e, 2e en 3e plaats in zowel de categorie Enkel als Serie. De feestelijke prijsuitreiking met trofeeën en echte camera's is op zondag 17 maart. De tentoonstelling De Zilveren Camera wordt vanaf dat moment uitgebreid met alle junior inzendingen.

De Zilveren Camera Junior is een initiatief van Stichting De Zilveren Camera, Museum Hilversum en wordt in samenwerking met Profotonet en Canon gerealiseerd. Insturen kan tot en met 10 maart naar wedstrijd@museumhilversum.nl. Kijk voor meer informatie op www.museumhilversum.nl/fotowedstrijd.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Strand in de Stad
15 juli 2019 - 9 augustus 2019, Den Haag
Strand in de Stad
Bloemstillevens
7 juli 2019 - 30 september 2019, Delft
Bloemstillevens
Animalia & El Malecón, Cuba
29 juni 2019 - 17 augustus 2019, Amsterdam
Animalia & El Malecón, Cuba
Welkom in de kleurrijke wereld van Ed van der Elsken (rondleiding)
5 juli 2019, Rotterdam
Welkom in de kleurrijke wereld van Ed van der Elsken (rondleiding)

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl