100.000ste bezoeker World Press Photo

5 juli 2018

Vandaag verwelkomde De Nieuwe Kerk Amsterdam de 100.000ste bezoeker van World Press Photo 2018. Daarmee is het de best bezochte editie van de jaarlijkse persfototentoonstelling deze eeuw.

Ronaldo Schemidt, Venezuela Crisis
Ronaldo Schemidt, Venezuela Crisis

De bezoeker, en museumkaarthouder, meneer Geny Omlo uit Kilder, werd persoonlijk ontvangen door Cathelijne Broers, directeur van De Nieuwe Kerk Amsterdam, en Laurens Korteweg, directeur Tentoonstellingen van World Press Photo.De tentoonstelling van 's-wereld meest prestigieuze internationale persfotowedstrijd bevat ruim 160 indrukwekkende persfoto's van 42 fotografen uit 22 landen, onder wie drie uit Nederland: Jasper Doest, Carla Kogelman en Kadir van Lohuizen. De World Press Photo of the Year is Venezuela Crisis van Ronaldo Schemidt. De tentoonstelling omvat niet alleen de winnaars, maar ook alle genomineerden in de acht categorieën in de fotowedstijd, de vier categorieën in de Digital Storytelling Contest en de grote prijs, de World Press Photo of the Year. Daarnaast is er een overzicht van alle jaarwinnaars vanaf het begin van de wedstijd in 1955. World Press Photo 2018 is dagelijks te zien tot en met zondag 22 juli 2018, dagelijks van 10 tot 18 uur.

De tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam is traditioneel de start van de jaarlijkse wereldtournee langs 100 locaties in 50 landen. Hiermee trekt de World Press Photo Foundation, wereldwijd meer dan 4 miljoen bezoekers.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Hello world!
1 september 2018 - 27 oktober 2018, Gouda
Hello world!
Higher Animal
1 september 2018 - 31 oktober 2018, Dordrecht
Higher Animal
Zesde Helderse Fotoroute
26 augustus 2018 - 7 oktober 2018, Den Helder
Zesde Helderse Fotoroute
Just the four of us
18 augustus 2018 - 30 september 2018, Bredevoort
Just the four of us

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl