New Realities wint Prix du Livre

10 november 2017

Het Rijksmuseum heeft vanmiddag de prijs voor Catalogus van het jaar 2017 in ontvangst mogen nemen op de internationale fotobeurs Paris Photo in het Grand Palais in Parijs.

Anna Atkins
Anna Atkins

Het fotoboek New Realities: Photography of the 19th Century, is prachtig vormgegeven door Irma Boom en geschreven door Mattie Boom en Hans Rooseboom, conservatoren van het Rijksmuseum.Quote uit het juryrapport: In the hands of rock-star designer Irma Boom, a potentially fusty topic is made enticingly new - a seductive container for a series of arguments convincingly made by the museum's curators and other contributors about the material's richness and endless potential for rediscovery.

De catalogus geeft een overzicht van de collectie 19de-eeuwse fotografie van het Rijksmuseum ter gelegenheid van de tentoonstelling New Realities in het Rijksmuseum (zomer 2017). Het boek volgt op het eerder uitgegeven overzicht van de 20ste-eeuwse fotografie ter gelegenheid van de tentoonstelling Modern Times (2014).

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Vrijheid - De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968
19 januari 2019 - 12 mei 2019, Zwolle
Vrijheid - De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968
Party People
12 januari 2019 - 23 juni 2019, Rotterdam
Party People
Geheime Club van 7
9 januari 2019 - 16 februari 2019, Enschede
Geheime Club van 7

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl