New Realities wint Prix du Livre

10 november 2017

Het Rijksmuseum heeft vanmiddag de prijs voor Catalogus van het jaar 2017 in ontvangst mogen nemen op de internationale fotobeurs Paris Photo in het Grand Palais in Parijs.

Anna Atkins
Anna Atkins

Het fotoboek New Realities: Photography of the 19th Century, is prachtig vormgegeven door Irma Boom en geschreven door Mattie Boom en Hans Rooseboom, conservatoren van het Rijksmuseum.Quote uit het juryrapport: In the hands of rock-star designer Irma Boom, a potentially fusty topic is made enticingly new - a seductive container for a series of arguments convincingly made by the museum's curators and other contributors about the material's richness and endless potential for rediscovery.

De catalogus geeft een overzicht van de collectie 19de-eeuwse fotografie van het Rijksmuseum ter gelegenheid van de tentoonstelling New Realities in het Rijksmuseum (zomer 2017). Het boek volgt op het eerder uitgegeven overzicht van de 20ste-eeuwse fotografie ter gelegenheid van de tentoonstelling Modern Times (2014).

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Tussen Hemel en Aarde
30 september 2018 - 20 januari 2019, Oss
Tussen Hemel en Aarde
Bitter Chocolate Stories
20 september 2018 - 1 december 2019, Amsterdam
Bitter Chocolate Stories
Just the four of us
18 augustus 2018 - 30 september 2018, Bredevoort
Just the four of us
Dit is Cas
15 september 2018 - 13 januari 2019, Rotterdam
Dit is Cas

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl