Wedstrijd Pride Photo Award start Extreem Normaal

3 mei
Fotografen kunnen hun werk inzenden voor de derde editie van Pride Photo Award. De internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit heeft dit jaar als thema Extremely Normal. Het thema daagt de deelnemers uit om in plaats van de extravagante stereotypes juist het alledaagse van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) gemeenschap te portretteren. De winnende foto’s worden een maand lang tentoongesteld in de Oude Kerk te Amsterdam.

Het inzenden van werk is mogelijk t/m 31 mei via de website van Pride Photo Award. Deelnemers kunnen inzenden in vier verschillende categorieën: Documentair, Gender, Open en de thema categorie van dit jaar: Extremely Normal.

Het thema is gekozen door de gerenommeerde Nederlandse fotocurator Marga Rotteveel. Het neemt stelling tegen het vaak eenzijdige beeld van de LHBT gemeenschap in de media. Als het gaat over homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) tonen de media vaak extravagante foto’s: drag queens, halfnaakte dansende mannen op een boot. De uitdaging van dit jaar is dan ook om buitengewone foto’s te maken van gewone mensen.

De winnende foto’s worden vanaf 23 augustus een maand lang tentoongesteld in de historische Oude Kerk te Amsterdamse. Na verwachting zal de expositie 10.000 bezoekers trekken. Een selectie van de winnende foto’s zal op grote panelen te zien zijn door heel Amsterdam. De expositie zal later nog te zien zijn in andere Nederlandse steden.

De jury bestaat uit vijf internationaal gerenommeerde fotografie experts. De voorzitter van deze editie is Stephen Mayes, de Managing Director van VII Photo Agency New York. De jury komt in juni bij elkaar om de winnaars te selecteren. Deze worden op 19 juni bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 23 augustus. De eerste prijs winnaars van elke categorie krijgen een ticket naar Amsterdam en verblijven in het Lloyd Hotel tijdens het openingsweekend.

Vorig jaar namen meer dan 200 fotografen deel uit de hele wereld en werden er 1750 foto’s ingezonden. De winnaar van de Pride Photo Award 2012 was de Nederlandse fotograaf Chris Rijksen.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Party People
12 januari 2019 - 23 juni 2019, Rotterdam
Party People
Geheime Club van 7
9 januari 2019 - 16 februari 2019, Enschede
Geheime Club van 7
Lezing Theo Audenaerd
17 januari 2019, Eindhoven
Lezing Theo Audenaerd

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl