Laatste week voor inzendingen Photo Festival Leiden

23 mei 2017

De laatste dagen zijn aangebroken dat recent afgestudeerde fotografen hun werk kunnen inzenden voor de vierde editie van het International Photo Festival Leiden. De aanmelding sluit op woensdag 31 mei 2017, stipt om middernacht.

Het International Photo Festival Leiden (IPFL) biedt een podium aan nieuw Europees fototalent, in de eerste fase van hun carrière als professionele fotograaf. Studenten die in de afgelopen vijf jaar zijn afgestudeerd (BA en/of MA) aan een academie of fotografiegerelateerde opleiding kunnen zich inschrijven.Een onafhankelijke internationale vakjury (met als voorzitter Wim van Sinderen, senior curator van het Fotomuseum Den Haag) beoordeelt de inzendingen en selecteert 20 fotografen. Uit die 20 wordt tevens één winnaar gekozen, die een geldprijs van 1.000 euro ontvangt.

De geselecteerde fotografen krijgen de volgende publiciteit:
- een openluchttentoonstelling van 4 foto's op groot formaat in de Leidse binnenstad;
- een binnententoonstelling met vertoning van hun werk op een groot digitaal scherm;
- ruime publiciteit in nationale en internationale pers;
- vermelding in de expositiegids;
- het werk van de 20 geselecteerde fotografen wordt vertoond op twee belangrijke buitenlandse festivals, namelijk Photoville (Brooklyn, NY) en HeadOn (Sidney, Australië).

Het IPFL wordt om het jaar georganiseerd. Naast een gratis toegankelijke openluchttentoonstelling is er een hoogwaardig randprogramma met o.a. workshops, lezingen en portfolioreviews, waar zowel de fotoliefhebber als de professionele fotograaf aan deel kan nemen.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Animalia & El Malecón, Cuba
29 juni 2019 - 17 augustus 2019, Amsterdam
Animalia & El Malecón, Cuba
Nude Now
6 juli 2019 - 22 september 2019, Hilversum
Nude Now
World Press Photo
12 juli 2019 - 25 augustus 2019, Alkmaar
World Press Photo

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl