Taiyo Onorato & Nico Krebs winnen Foam Paul Huf Award 2013

12 maart
Op 12 maart zijn Tayo Onorato & Nico Krebs (Zwitserland, 1979) door een internationale jury tot winnaar van de Foam Paul Huf Award 2013 gekozen. Deze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een internationaal fotografietalent tot 35 jaar, bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een project in samenwerking met Foam.

Het duo Onorato & Krebs is gekozen uit 84 genomineerden afkomstig uit de hele wereld. Dit jaar kwamen 34 genomineerden uit Europa, 12 uit Azië, 15 uit Noord Amerika, 9 uit Zuid Amerika, 7 uit Afrika en 7 uit het Midden-Oosten.

Directeur van Foam, Marloes Krijnen, over de Foam Paul Huf Award: ‘Ik ben ontzettend trots op het bestaan én de continuïteit van de Foam Paul Huf Award. Ieder jaar zien we weer veel nieuw, kwalitatief hoogstaand werk. Naast het Foam Magazine Talent Issue en Unseen, de internationale fotografiebeurs die in september plaatsvindt op het Westergasterrein in Amsterdam, sluit de award naadloos aan bij onze activiteiten in het kader van de doelstelling van Foam om internationaal, jong fotografietalent te ontdekken en te steunen.’

De jury kwam vol verwachting bij elkaar en was zeer onder de indruk van de diversiteit en de inhoudelijke kwaliteit van het zeer uiteenlopende werk van de genomineerden dat het volledige fotografische spectrum besloeg. De jury stelde: ‘Onze shortlist bestond uit een selecte groep fotografen met zeer uiteenlopende creatieve invalshoeken, van hedendaags documentaire strategie n tot conceptuele en autonome methodes. In het werk van het artistieke koppel Taiyo Onorato & Nico Krebs herkennen wij zowel een speelse als diepgaande omgang met thema’s die raken aan de essentie van de fotografie. Wij zijn zeer verheugd hen unaniem de Foam Paul Huf Award toe te kennen.’

Darius Himes, voorzitter van de jury: ‘Als ware illusionisten die met opzet de grenzen van het medium tarten, betrekken Onorato en Krebs op bekwame wijze het publiek bij hun werk en brengen iets van de magie over die aan de basis ligt van het maken van fotografische beelden.’

De jury bestond uit:
- Darius Himes, juryvoorzitter (directeur Fraenkel Gallery, San Francisco/mede-oprichter Radius Books, VS)
- Anne-Marie Beckmann (curator Art Collection Deutsche Börse, Frankfurt, DE )
- Emma Bowkett (fotoredacteur Financial Times Weekend Magazine, Londen, UK)
- Eder Chiodetto (curator fotografie Museum of Modern Art of São Paulo, São Paulo, BR)
- Stefano Stoll (directeur Festival Images, Vevey, CH)

De Foam Paul Huf Award wordt sinds 2007 door Foam georganiseerd. De Award richt zich volledig op jong, internationaal fotografietalent. In de afgelopen jaren won een inmiddels indrukwekkende lijst internationale, zeer talentvolle fotografen de prijs:
2012 - Alex Prager (1979, VS);
2011 - Raphaël Dallaporta (1980, Frankrijk);
2010 - Alexander Gronsky (1980, Estland);
2009 - Leonie Hampton-Purchas (1978, Engeland);
2008 - Pieter Hugo (1976, Zuid-Afrika);
2007 - Taryn Simon (1975, VS) en Mikhael Subotzky (1981, Zuid-Afrika).

Foam heeft een bijzondere band met de Nederlandse fotograaf Paul Huf (1924-2002). Paul Huf stond bekend vanwege zijn vernieuwende manier van fotograferen en was persoonlijk betrokken bij de oprichting van Foam Fotografiemuseum Amsterdam in 2001.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Party People
12 januari 2019 - 23 juni 2019, Rotterdam
Party People
Geheime Club van 7
9 januari 2019 - 16 februari 2019, Enschede
Geheime Club van 7
Lezing Theo Audenaerd
17 januari 2019, Eindhoven
Lezing Theo Audenaerd

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl