Winnaars van de Nikon Photo Contest 2018-2019

6 augustus 2019

De Nikon Photo Contest werd voor het eerst in 1969 gehouden en viert dit jaar zijn 50e verjaardag. Het is een van de grootste fotowedstrijden ter wereld en de editie 2018-19 was goed voor een recordaantal van 97.369 inzendingen van 33.000 deelnemers uit 170 landen en regio's. Inzendingen konden meedoen in drie categorieën: Open, Next Generation en Short Film.

Open Award Gold Prize: Alma and Alzheimer's
Jason Parnell-Brookes (Verenigd Koninkrijk)
Open Award Gold Prize: Alma and Alzheimer's Jason Parnell-Brookes (Verenigd Koninkrijk)

Winnaars van de Nikon Photo Contest 2018-2019:
- Open Award Gold Prize: Alma and Alzheimer's, Jason Parnell-Brookes (Verenigd Koninkrijk)
- Open Award Gold Prize: Hope, Thaib Chaidar (Indonesië)
- Next Generation Gold Prize: Ayimpoka, Sara De Antonio Feu (Spanje)
- Next Generation Gold Prize: Fanghua - (Momenten uit onze jeugd), Tu Jinghan (China)
- Short Film Gold Prize: Exulansis, Sara Crochet (VS)De winnaars werden geselecteerd door een onafhankelijk internationaal panel van juryleden onder leiding van artdirector Neville Brody, die net als vorig jaar weer de rol van hoofd jurylid vervulde. Neville Brody blikt terug op de Nikon Photo Contest van dit jaar: 'Bij deze wedstrijd spelen veel vragen een rol, zoals 'Wat is de rol van fotografie in de toekomst?'. Fotografie verandert onze levens. Het is overal om ons heen en tegenwoordig wordt onze wereld meer in beelden dan in woorden uitgedrukt. Fotografie is een internationale taal die beïnvloedt hoe we als mensen en als maatschappij zijn en die steeds belangrijker zal worden. De verscheidenheid aan beelden die werden geselecteerd voor de wedstrijd - de verhalen, de verbanden en de verrassingen - zal inspireren tot een fascinerend debat over de wereld waarin we leven en over de manier waarop we deze beschouwen.'

De winnaars van het goud, zilver en brons in elke categorie werden geselecteerd op basis van verschillende criteria, waaronder hun geschiktheid voor het thema van de categorie, de kracht van de boodschap en de mate van creativiteit. Naast de vijf gouden onderscheidingen ontving één inzending de Participants' Choice-prijs en werd een andere speciale prijs toegekend ter ere van de 50e verjaardag van de Nikon Photo Contest. In totaal werden 47 prijzen uitgereikt. De aankondiging van de winnaar van de Grand Prize zal tijdens de officiële prijsuitreiking in Tokio op 23 augustus 2019 plaatsvinden. Alle winnende foto's en video's vindt u op de website van de Nikon Photo Contest 2018-2019, samen met de gegevens over hun inzenders.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Worlds, People, Places
4 december 2019 - 29 december 2019, Groningen
Worlds, People, Places
Cimarron
21 november 2019 - 4 januari 2020, Amsterdam
Cimarron
Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl