Festival voor Nieuwsfotografie

18 januari 2017

Van maandag 6 tot en met zondag 12 februari vindt in Museum Hilversum de tweede editie plaats van het Festival voor Nieuwsfotografie. Het thema is dit jaar: What's New(s)? Een bijzonder inspiratiefestival met actuele ontwikkelingen in de nieuwsfotografie en veel krachtige foto's en verhalen. Parallel aan het festival toont het museum twee exposities: de Canon Zilveren Camera en een hommage; de tentoonstelling Jeroen Oerlemans 1970- 2016.

Arie Kievit, ANP (foto is beschikbaar via www.anpfoto.nl)
Arie Kievit, ANP (foto is beschikbaar via www.anpfoto.nl)

Het festival start 6 februari met een speciale editie van De Donkere Kamer; een live magazine met naast de winnaars van de Zilveren Camera en de beste Vernieuwende Fotojournalistieke Productie van 2016. Op 9 februari bijvoorbeeld is Peter Vandermeersch te gast, hij is hoofdredacteur van het NRC. Hij gaat samen met hoogleraar journalistiek Bart Brouwers in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen binnen de Nederlandse fotografie.Winnaars en iconische foto's
Hilversum is als Mediastad van Nederland de plek waar nieuws wordt gemaakt. Museumdirecteur Stef van Breugel vindt dat daarom het Festival voor Nieuwsfotografie thuis hoort in Hilversum. 'Het festival duurt dit jaar 7 dagen en kent een rijk programma met rondleidingen, lezingen, talkshows, films, workshops en nog veel meer', aldus Van Breugel. 'Er is een avond over conflictfotografie, Hollandse iconische foto's, Politiek fotografen maar ook een dag met veel workshops, de nieuwste fotoboeken en een gratis check en clean van je camera.' Het festival sluit met een film driedaagse in Filmtheater Hilversum. Kijk voor het meest actuele programma op de website.

Samenwerking
Het fotofestival is een samenwerking van Stichting de Zilveren Camera en Museum Hilversum en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hilversum, Stadsfonds Hilversum en het ANP. Programma partners zijn Dupho, Hollandse Beelden, PhotoQ, Filmtheater Hilversum en Canon.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Animalia & El Malecón, Cuba
29 juni 2019 - 17 augustus 2019, Amsterdam
Animalia & El Malecón, Cuba
Nude Now
6 juli 2019 - 22 september 2019, Hilversum
Nude Now
World Press Photo
12 juli 2019 - 25 augustus 2019, Alkmaar
World Press Photo

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl