Festival voor Nieuwsfotografie

18 januari 2017

Van maandag 6 tot en met zondag 12 februari vindt in Museum Hilversum de tweede editie plaats van het Festival voor Nieuwsfotografie. Het thema is dit jaar: What's New(s)? Een bijzonder inspiratiefestival met actuele ontwikkelingen in de nieuwsfotografie en veel krachtige foto's en verhalen. Parallel aan het festival toont het museum twee exposities: de Canon Zilveren Camera en een hommage; de tentoonstelling Jeroen Oerlemans 1970- 2016.

Arie Kievit, ANP (foto is beschikbaar via www.anpfoto.nl)
Arie Kievit, ANP (foto is beschikbaar via www.anpfoto.nl)

Het festival start 6 februari met een speciale editie van De Donkere Kamer; een live magazine met naast de winnaars van de Zilveren Camera en de beste Vernieuwende Fotojournalistieke Productie van 2016. Op 9 februari bijvoorbeeld is Peter Vandermeersch te gast, hij is hoofdredacteur van het NRC. Hij gaat samen met hoogleraar journalistiek Bart Brouwers in gesprek over de nieuwste ontwikkelingen binnen de Nederlandse fotografie.Winnaars en iconische foto's
Hilversum is als Mediastad van Nederland de plek waar nieuws wordt gemaakt. Museumdirecteur Stef van Breugel vindt dat daarom het Festival voor Nieuwsfotografie thuis hoort in Hilversum. 'Het festival duurt dit jaar 7 dagen en kent een rijk programma met rondleidingen, lezingen, talkshows, films, workshops en nog veel meer', aldus Van Breugel. 'Er is een avond over conflictfotografie, Hollandse iconische foto's, Politiek fotografen maar ook een dag met veel workshops, de nieuwste fotoboeken en een gratis check en clean van je camera.' Het festival sluit met een film driedaagse in Filmtheater Hilversum. Kijk voor het meest actuele programma op de website.

Samenwerking
Het fotofestival is een samenwerking van Stichting de Zilveren Camera en Museum Hilversum en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hilversum, Stadsfonds Hilversum en het ANP. Programma partners zijn Dupho, Hollandse Beelden, PhotoQ, Filmtheater Hilversum en Canon.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Tussen Hemel en Aarde
30 september 2018 - 20 januari 2019, Oss
Tussen Hemel en Aarde
Bitter Chocolate Stories
20 september 2018 - 1 december 2019, Amsterdam
Bitter Chocolate Stories
Just the four of us
18 augustus 2018 - 30 september 2018, Bredevoort
Just the four of us
Dit is Cas
15 september 2018 - 13 januari 2019, Rotterdam
Dit is Cas

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl