Winnaar Scholieren Awards 2017

16 april 2017

De winnaar van de FOTODOK Scholieren 2017 is Mirte Rietveld met haar serie 'De hongertocht van mijn overgrootmoeder' waarin zij het verhaal vertelt hoe haar overgrootmoeder de hongerwinter heeft beleefd.

Mirte Rietveld (14) maakte een indrukwekkende fotodocumentaire over haar overgrootoma
Mirte Rietveld (14) maakte een indrukwekkende fotodocumentaire over haar overgrootoma

De winnaar werd geselecteerd uit 350 fotodocumentaires. Op woensdag 12 april is de prijs uitgereikt aan Mirte. Vanaf 28 april wordt haar werk en dat van enkele andere geselecteerden scholieren tentoongesteld op het plein voor Het Utrechts Archief in het centrum van Utrecht.De jury schrijft over de Mirte: 'Op alle fronten is Mirte een absolute winnaar. De jury was unaniem van mening dat haar fotografie van hoge kwaliteit is, naast haar inlevingsvermogen en het kunnen verbeelden van het verhaal over haar overgrootoma. Er is met grote zorg en toewijding gewerkt en elk beeld is zorgvuldig doordacht. Esthetiek, narratief en noeste arbeid komen prachtig samen in dit fotodocument.'.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Animalia & El Malecón, Cuba
29 juni 2019 - 17 augustus 2019, Amsterdam
Animalia & El Malecón, Cuba
Nude Now
6 juli 2019 - 22 september 2019, Hilversum
Nude Now
World Press Photo
12 juli 2019 - 25 augustus 2019, Alkmaar
World Press Photo

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl