Lancering Fotoweek

28 maart
Op 10 april wordt officieel de Fotoweek gepresenteerd. Initiatiefnemers Nederlands Fotomuseum (directeur Ruud Visschedijk) en Foam (directeur Marloes Krijnen) introduceren Fotoweek, de nieuwe nationale themaweek van de fotografie en onthullen de naam van de eerste Fotograaf des Vaderlands.

Fotoweek: ode aan de fotografie
Van 20 t/m 29 september 2013 is het Fotoweek. Tien dagen lang staat heel Nederland in het teken van fotografie. Onder de vlag van Fotoweek organiseren fotografen, fotoclubs, musea, fotowinkels, bibliotheken, boekhandels en iedereen die zich bezighoudt met beeld talloze activiteiten voor het Nederlandse publiek. Deze eerste editie staat in het teken van het thema Kijk! Mijn Familie.

Uniek aan Fotoweek is dat zij fotografie in al haar vormen presenteert: als kunst, professie, hobby en beeldtaal die we dagelijks gebruiken. Op de foto gaan of zelf foto’s maken en delen, exposities bezoeken, een foto, album of een camera kopen, een workshop fotografie volgen of een inspirerende lezing bijwonen. Fotoweek biedt een divers en toegankelijk programma dat iedereen aanspreekt.

Fotograaf des Vaderlands
Fotoweek roept ieder jaar een talentvolle Nederlandse fotograaf uit tot Fotograaf des Vaderlands. Deze titel geeft het vak fotografie een gezicht voor het brede publiek. De fotograaf maakt voor Fotoweek een speciale fotoserie, die in de Fotoweek-programmakrant, online en op meerdere plekken in Nederland is te zien. Bovendien staat de Fotograaf des Vaderlands tijdens Fotoweek één dag in een pop-up fotostudio ergens in het land klaar om families te portretteren.

Grootste Familiealbum van Nederland
Tijdens Fotoweek verschijnen in winkels, musea, parken, stations en op andere druk bezochte plekken talloze pop-up fotostudio’s. Hier kan het publiek net als vroeger een professioneel familieportret laten maken door een vakfotograaf. Alle portretten worden online verzameld in wat het Grootste Familiealbum van Nederland moet worden.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Vrijheid - De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968
19 januari 2019 - 12 mei 2019, Zwolle
Vrijheid - De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968
Party People
12 januari 2019 - 23 juni 2019, Rotterdam
Party People
Geheime Club van 7
9 januari 2019 - 16 februari 2019, Enschede
Geheime Club van 7

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl