Sanne De Wilde & Kadir van Lohuizen

22 september 2017

Bij Fotografencafé Kasteel Woerden twee documentaire fotografen die de wereld als werkterrein hebben. Beiden kruipen met hun fotografie dicht op de mensen, hun onderwerp. Waar de ene vertrekt vanuit een maatschappelijk gegeven, wordt de ander geïntrigeerd door de interactie tussen mensen.

Sanne de Wilde, The Island of the Colorblind
Sanne de Wilde, The Island of the Colorblind

Wasteland
Kadir van Lohuizen reisde het afgelopen jaar naar New York, Lagos, Sao Paolo, Jakarta, Tokyo en zijn eigen stad Amsterdam om de afvalstromen in deze steden vast te leggen. Weken achtereen verbleef Van Lohuizen op en rond de vuilnisbelten, met de serie 'Wasteland' als resultaat. Hij bracht de omvang, complexe logistiek, formele en informele economie, maar vooral ook de mensen uit de afvalindustrie in beeld. In het najaar verschijnen publicaties in The Washington Post, GEO France, National Geographic NL en Stern.The Island of the Colorblind
Sanne de Wilde neemt ons mee naar The Island of the Colorblind en laat ons een wereld zien door andere ogen. Thema in haar werk is; hoe kijken we naar mensen die anders zijn. Onlangs verscheen van haar het boek 'The Island of the Colorblind', waarvoor ze naar Pingelap and Pohnpei, twee eilanden in Micronesië, is gereisd. Door een genetische afwijking zijn de meeste mensen kleurenblind. Sanne heeft dit gegeven in een serie fascinerende beelden uitgewerkt.

2 oktober mm 16.00 uur wordt in de Ridderzaal van Kasteel Woerden de documentaire Moving Stills, waarin het werken van Kadir van Lohuizen centraal staat, vertoond. Sanne en Kadir signeren hun boeken The Island of the Colorblind en Vía PanAm. Om 18.00 uur wordt het Photodiner in het restaurant van het Kasteel geserveerd. Het fotografencafé zelf begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Tussen Hemel en Aarde
30 september 2018 - 20 januari 2019, Oss
Tussen Hemel en Aarde
Bitter Chocolate Stories
20 september 2018 - 1 december 2019, Amsterdam
Bitter Chocolate Stories
Just the four of us
18 augustus 2018 - 30 september 2018, Bredevoort
Just the four of us
Dit is Cas
15 september 2018 - 13 januari 2019, Rotterdam
Dit is Cas

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl