Europees fototalent op Photoville New York

15 september 2017

De foto's van de twintig geselecteerde fotografen van de vierde editie van het Internationaal Fotofestival Leiden (IPFL) zijn voor het derde jaar op rij te zien op Photoville in Brooklyn, New York. (13-24 september 2017).

IPFL @Photoville 2015-1 (Foto: Astrid Verhoef)
IPFL @Photoville 2015-1 (Foto: Astrid Verhoef)

Photoville is één van de grootste gratis openluchtfotofestivals van de Verenigde Staten, met een bezoekersaantal van ruim 71.000. Foto's van opkomend en gevestigd fototalent worden er tentoongesteld in zeecontainers.De internationale samenwerking tussen het IPFL en Photoville beperkt zich niet tot alleen de tentoonstelling in New York. Net als in 2014 en 2015 zal in het voorjaar in Leiden het werk van twintig opkomende Amerikaanse fotografen in zeecontainers worden tentoongesteld.

Het IPFL werkt samen met een aantal gerenommeerde internationale fotofestivals met als doel het uitwisselen van beeld van opkomende professionele fotografen. Naast Photoville werkt het IPFL ook samen met Head On Photo Festival, Australië.

Het Internationaal Fotofestival Leiden (IPFL) biedt Europese fotografen die maximaal 5 jaar geleden zijn afgestudeerd een podium in de eerste fase van hun carrière als professionele fotograaf. De jury heeft uit ruim 140 foto-inzendingen een prachtige selectie gemaakt die de kwaliteit reflecteert van de verschillende internationale foto-opleidingen. Uit deze twintig fotografen wordt één winnaar gekozen, die een geldprijs van 1.000 euro ontvangt. De winnaar wordt bekend gemaakt op zaterdag 14 oktober 2017.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Animalia & El Malecón, Cuba
29 juni 2019 - 17 augustus 2019, Amsterdam
Animalia & El Malecón, Cuba
Nude Now
6 juli 2019 - 22 september 2019, Hilversum
Nude Now
World Press Photo
12 juli 2019 - 25 augustus 2019, Alkmaar
World Press Photo

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl