Imke Ligthart wint SO 2020 Award

17 juni 2020

Imke Ligthart wint met haar project Valley of the moon, waarvoor zij afreisde naar de Wadi Rum woestijn, de SO 2020 Award. Met kleine interventies documenteert ze sporen die we achterlaten terwijl de woestijn als contrastrijk decor dient. Haar beelden zijn reflecties van bevindingen en gedachten.

Imke Ligthart
Imke Ligthart

De jury vond het een prachtige, sterke serie: 'De plek zich leent voor clichématige fotografie, maar dat is hier absoluut niet het geval. Het zijn grappige beelden, grafische heel sterk en origineel. De stills in combinatie met modefotografie maken het heel interessant surrealistisch. Een heel sterk gevoel voor kleur, esthetiek en compositie waardoor alles samenkomt. Kortom een hele sterke serie.'Uit alle inzendingen heeft de jury twintig fotografen geselecteerd voor deze prijs. Jurylid Willemijn van der Zwaan, conservator/curator fotomuseum Den Haag: 'Tijdens het jureringsproces werden we prettig verrast door de kwaliteit van de inzendingen in allerlei verschillende disciplines. Er loopt ontzettend veel talent rond in ons land. De uiteindelijke selectie geeft een mooi gevarieerd beeld van het fotografische landschap in Nederland.'

Afgelopen vrijdagavond 12 juni werden de winnaars bekend gemaakt in een online Award show. Naast de SO 2020 Award werden er de SO 2020 Student Award uitgereikt en de Members Choice Award. Imke wint een geldprijs van 4000 euro en een EIZO beeldscherm t.w.v. 1600 euro.

De SO 2020 Student Award werd gewonnen door Sabine van Wechem. Sabine geeft in haar verhaal Fica Suave een inkijkje in het leven van de achttienjarige Thay in de favela Vila Cruzeiro in Rio de Janeiro. Thay neemt de kijker mee door de wijk waar het dagelijks leven zich afspeelt tegen de achtergrond van geweld en armoede. Sabine wint een geldprijs van 1000 euro.

Nieuw onderdeel van de fotografiewedstrijd was de SO 2020 Members Choice Award. Leden konden een stem uitbrengen op het in hun ogen beste werk van de Selectie Of 2020. De meeste stemmen gingen naar de inzending van Robin Alysha Clemens. Robin wint daarmee de Members Choice Award 2020 en een Sony camera.

Het genomineerde werk van SO 2020 zal een week lang te zien zijn op abri's bij bus- en tramhaltes door heel Amsterdam vanaf 15 juni 2020.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl