Fotokroniek #6: Willem Poelstra

25 maart
Begin 2012 reisde Willem Poelstra af naar Kosovo. Sinds de oorlog van 1999 staan Serviërs en Albanezen daar lijnrecht tegenover elkaar, een fundamenteel verdeelde en door conflicten getekende samenleving is het gevolg. Willem Poelstra fotografeerde een geschiedenis die zich blijft herhalen.

De Tweede Wereldoorlog tekende de levens van de ouders van Willem Poelstra. Zijn Joodse moeder verloor veel familieleden in vernietigingskampen, terwijl zijn vader in Berlijn vrijwillig voor een locomotievenfabriek werkte. Ondanks verzet uit hun omgeving trouwden zij en bleven tot het einde samen. Poelstra (Nederland, 1956) trekt de gevolgen van de oorlog op zijn eigen familie door naar het heden.

Tijdens deze Fotokroniek krijgt Willem Poelstra het woord, om aan de hand van de beelden van dit project zijn eigen verhaal te doen. De Fotokroniek is op woensdag 3 april van 20.00-22.00 uur.

Kaarten kosten 5 euro, reserveren kan op de website van Pakhuis de Zwijger.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Territory
6 mei 2018 - 3 juni 2018, Rotterdam
Territory
Retrospectief 1981-2018
5 mei 2018 - 2 september 2018, Den Haag
Retrospectief 1981-2018
Metamorphosis
19 mei 2018 - 10 juni 2018, Amsterdam
Metamorphosis

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl