Foto Festival Leiden

16 september
Op 5 oktober opent Michaël Roumen (Cultuurmakelaar van het Cultuurfonds Leiden) om 16.00 uur in Galerie Amber het eerste, terugkerende Foto Festival Leiden, met als thema ‘Een bespiegeling van het hedendaagse leven’.

Het Foto Festival toont op levensgrote zuilen in de Leidse binnenstad 80 foto’s van 20 talentvolle fotografen van verschillende fotoacademies en fotovakscholen in Nederland en België. Een speciale vakjury, bestaande uit Jean-Jacques Almanza, Monique Beijart, Maartje van de Heuvel, Joachim Naudts en Wim van Sinderen, maakte de selectie uit de ruim 400 foto-inzendingen.

Het nieuwe en ieder jaar terugkerende Foto Festival Leiden is een initiatief van de in 2013 opgerichte Stichting Talentvolle Fotografen. De stichting wil een podium bieden aan fototalent. Het is voor het eerst dat op deze grootschalige wijze aandacht wordt besteed aan nieuw fototalent. Een dergelijk festival is uniek in Nederland en België. Ieder jaar zal het Foto Festival in de Leidse binnenstad plaatsvinden. De foto’s zijn t/m 5 november 2013 te zien op de volgende locaties in Leiden: Stadhuisplein, Hooglandse Kerkgracht, Hooglandse Kerkplein en de Nieuwstraat.

Op 8 september jl. heeft de jury uit de vele inzendingen fotografen geselecteerd die in aanmerking komen voor deelname aan het Foto Festival Leiden 2013. Van iedere fotograaf zullen 4 levensgrote afgebeelde foto’s te zien zijn.

Marijke Groeneveld (Willem de Kooning Academie Rotterdam), Jip Broeks (KABK Den Haag), Romy Treebusch (KABK Den Haag), Marijn Smulders (KABK Den Haag), Arjen Poort (KABK Den Haag), Barend Fieret (KABK Den Haag), Elmer Driessen (Gerrit Rietveld Academie Amsterdam), David in den Bosch(KABK Den Haag), Franky de Schampheleer (Sint-Lucas Academie Gent), Irene Cécile (KABK Den Haag), Elsbeth Pilz (Fotovakschool Amsterdam), Nana van Dijk (Willem de Kooning Academie Rotterdam), Uljana Orlova (HKU Utrecht), Fabian Schröder (Sint-Lucas Academie Brussel), Juliette Polak (Fotoacademie Amsterdam), Anna Meiners (Sint-Lucas Academie Brussel), Marieke de Bra (St Joost Breda), Olivier van Hartingsveldt (Fotovakschool Amsterdam), Jeannette Cornelisse (Fotoacademie Amsterdam), Roselien Beerten (Gerrit Rietveld Academie Amsterdam).Jip
Jip Broeks, Pretty Old Models


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Party People
12 januari 2019 - 23 juni 2019, Rotterdam
Party People
Geheime Club van 7
9 januari 2019 - 16 februari 2019, Enschede
Geheime Club van 7
Lezing Theo Audenaerd
17 januari 2019, Eindhoven
Lezing Theo Audenaerd

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl