Foam opent tentoonstelling in New York

25 maart 2017

Foam presenteert vanaf volgende week donderdag 30 maart de groepstentoonstelling Foam Talent in Red Hook Labs in Brooklyn, New York, met werk van 24 innovatieve beeldmakers onder de 35 jaar. Het is de eerste keer dat Foam haar selectie Foam Talents naar New York brengt. De tentoonstelling vindt plaats gelijktijdig met de 37e editie van The Photography Show (gepresenteerd door AIPAD).

Leo Maguire, Rosa Berberifolia - simplicity, 2012, from the series Rosa 2011-2015
Leo Maguire, Rosa Berberifolia - simplicity, 2012, from the series Rosa 2011-2015

Foam presenteert in de tentoonstelling haar perspectief op de stand van de fotografie op dit moment en creëert daarmee een podium dat opkomend talent introduceert binnen de internationale fotografiewereld.Foto-objecten, installaties, projecties, lichtbakken en wallpapers: Foam Talent gaat verder dan de traditionele fotografietentoonstelling. Van een meer conceptuele benadering zoals de beide mythische als gewelddadige buitenwijken van Rio de Janeiro van Stefanie Moshammer, de kleurrijke constructies van Nico Krijno tot aan de chemische experimenten met film van Daisuke Yokota waarbij de camera overbodig lijkt te worden; de tentoonstelling presenteert een scala aan artistieke perspectieven. Met hun diverse portfolio's tonen de geselecteerde kunstenaars allen hun eigen, uitsproken en unieke visie binnen een breed spectrum van genres. In een presentatie met meer dan 100 foto's toont Foam Talent werk van een nieuwe generatie inspirerende fotografen dat de aard, historie en de ontwikkeling van het fotografisch medium op originele wijze reflecteert.

Ieder jaar organiseert Foam de Foam Talent Call om jong en internationaal fotografietalent te signaleren. Uit de in totaal 1.494 inzendingen van fotografen uit niet minder dan 75 verschillende landen zijn 24 talenten geselecteerd, van wie werk is gepubliceerd in het jaarlijkse Foam Magazine Talent Issue. De tentoonstelling die Foam ontwikkelde met werk uit het laatste Talent Issue brengt een internationale jonge generatie kunstenaars bij elkaar.

Met werk van: Sofia Ayarzagoitia (MX), Juno Calypso (UK), Bubi Canal (ES), Paolo Ciregia (IT), Sam Contis (US), Jack Davison (UK), Nicolo Degiorgis (IT), Katinka Goldberg (SE/NO), Andrea Grützner (DE), Samuel Gratacap (FR), Maxime Guyon (FR), Felicity Hammond (UK), Alexandra Hunts (UA/NL), Taejoong Kim (KR), Nico Krijno (ZA), Leo Maguire (UK), Stefanie Moshammer (AT), Andrés Felipe Orjuela (CO), Antonio Ottomanelli (IT), Daan Paans (NL), Louise Parker (US), Andrejs Strokins (LV), Ilona Szwarc (PL/US) en Daisuke Yokota (JP).

Foam Magazine #45 (Talent) fungeert als catalogus voor de groepstentoonstelling. In dit talent-nummer worden de portfolio's en biografieën van de talenten uiteengezet met commentaar van vooraanstaande internationale experts.

Opening en symposium
Op 30 maart wordt de tentoonstelling Foam Talent officieel geopend in Red Hook Labs, Brooklyn, door Darius Himes, internationaal hoofd fotografie bij Christie's, in het bijzijn van een groot aantal van de fotografen. Op zaterdag 1 april organiseert Foam een symposium met experts uit het vakgebied, over jong fotografietalent.

Londen
Na New York reist de tentoonstelling door naar Londen, waar het werk te zien zal zijn in Beaconsfield Gallery Vauxhall van 18 mei t/m 18 juni 2017 (tijdens Photo London).

Foam Talent | New York opent donderdag 30 maart 2017 en is tot 16 april te zien bij Red Hook Labs, New York. De galerie is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Tussen Hemel en Aarde
30 september 2018 - 20 januari 2019, Oss
Tussen Hemel en Aarde
Bitter Chocolate Stories
20 september 2018 - 1 december 2019, Amsterdam
Bitter Chocolate Stories
Just the four of us
18 augustus 2018 - 30 september 2018, Bredevoort
Just the four of us
Dit is Cas
15 september 2018 - 13 januari 2019, Rotterdam
Dit is Cas

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl