&Foam lanceert nieuw thema: Fashion &Foam

5 januari
Op donderdag 10 januari 2013 opent &Foam met Fashion &Foam: een combinatie tussen fotografie en mode. Voor deze editie presenteert &Foam de het project MOAM waarin grote namen en aanstormend talent op het gebied van fotografie en design in één tentoonstelling samenkomen. Uitgangspunt zijn hierbij iconische foto’s van Anton Corbijn, Erwin Olaf en Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin.
Verder vindt op 22 januari een feestelijke boeklancering plaats van Closer, het nieuwste boek van modeblogger Scott Schuman, beter bekend als The Sartorialist, die hierbij persoonlijk aanwezig is. Gedurende de maand januari is in filmtheater Kriterion elke maandag een filmklassieker te zien waarin het thema Mode een voorname rol speelt. Tenslotte is het aanbod van &Foam geheel toegesneden op het thema mode.

MOAM
MOAM is een initiatief van Martijn Nekoui. Voor deze tentoonstelling selecteerde hij van drie gerenommeerde Nederlandse fotografen (Anton Corbijn, Erwin Olaf en het fotografenduo Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin) één iconisch beeld. Vijftien talentvolle Nederlandse modefotografen werden gekoppeld aan een modeontwerper en reageerden op dit iconische beeld met nieuw werk: vijf duo’s reageren op Corbijn, vijf op Olaf en vijf op Van Lamsweerde & Matadin. Zo ontstaan er niet alleen vijftien inspirerende en creatieve combinaties maar ook telkens vijf verschillende interpretaties van één en dezelfde foto. Naast de foto’s worden ook een aantal unieke modeontwerpen getoond.

Boeklancering en signeersessie The Sartorialist
Op dinsdag 22 januari vanaf 17.30 uur vindt in &Foam de feestelijke boeklancering plaats van Closer, het nieuwe boek van Scott Schuman. Schuman, beter bekend als The Sartorialist, verwierf de afgelopen jaren grote bekendheid met zijn modeblog, waarop hij mensen met een unieke eigen stijl vastlegt. Schuman geldt inmiddels als één van de meest vooraanstaande en invloedrijke modebloggers ter wereld. Speciaal voor de lancering van Closer komt hij naar &Foam, waar hij het boek zal signeren en waar ook de limited edition van het boek (een deluxe editie in slipcase) te koop aangeboden zal worden.

Klassiekermaand
Gedurende de maand januari presenteert filmtheater Kriterion in Amsterdam elke maandag vanaf 22.00 uur een meesterwerk uit de filmgeschiedenis. Dit kan een kassucces uit de oude doos zijn of juist een onbekende parel van een vergeten regisseur. Iedere kalendermaand is er een ander thema. Vele verschillende regisseurs, acteurs, landen, stijlen, stromingen, en genres hebben al centraal gestaan. In januari 2013 presenteren Kriterion en &Foam, in het kader van het nieuwe thema Fashion &Foam, een klassiekerreeks rond mode. Iedere maandag in januari zal een ingewijde uit de modewereld zijn of haar favoriete film kiezen en inleiden.

Programma
ma 07 jan - The Dreamers (2003) en Q&A met Martijn Daniel Nekoui ma 14 jan - Factory Girl (2006) en Q&A met Sophie van der Perre ma 21 jan - Una Giornata Particolare (1977) en Q&A met Frans Molenaar ma 28 jan - Film nog onbekend

Fashion &Foam loopt van donderdag 10 januari t/m zondag 17 maart 2013.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Party People
12 januari 2019 - 23 juni 2019, Rotterdam
Party People
Geheime Club van 7
9 januari 2019 - 16 februari 2019, Enschede
Geheime Club van 7
Lezing Theo Audenaerd
17 januari 2019, Eindhoven
Lezing Theo Audenaerd

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl