203.000 bezoekers voor Foam in 2012

4 januari
2012 was een succesvol jaar voor Foam. Niet alleen kwamen er ruim 203.700 bezoekers naar het museum aan de Keizersgracht, de eerste editie van de nieuwe internationale fotografiebeurs Unseen, mede georganiseerd door Foam, trok ruim 22.000 fotografieliefhebbers. Daarnaast was Foam ook regelmatig aanwezig op diverse andere plekken in Amsterdam, zoals in buitententoonstellingen en op gastlocaties.

Het afgelopen jaar toonde Foam negentien tentoonstellingen, waarvan zes van internationaal jong talent in Foam 3h. Opvallend waren dit jaar de tentoonstellingen van de Amerikaanse pionier in de kleurenfotografie Joel Sternfeld en de overzichtstentoonstelling The New York Times Magazine Photographs. In de zomer kwamen veel bezoekers voor Paparazzo Extraordinaire! van Ron Galella en Album Beauty van Erik Kessels. Het jaar wordt afgesloten met de overzichtstentoonstelling van de fotograaf Diane Arbus, die vooral bekend werd door haar portretten van reuzen, freaks, nudisten, middenklassengezinnen en excentriekelingen. Foam is de laatste plek waar dit retrospectief te zien zal zijn, na een tour langs vier Europese musea. De tentoonstelling Diane Arbus is nog te zien t/m 13 januari 2013.

Jong talent
In Foam 3h, Foams tentoonstellingsruimte voor jong talent, was in 2012 veel internationaal talent te zien. Foam toonde werk van Sara-Lena Maierhofer (Duitsland), Pavel Prokopchik (Rusland), Stéphanie Solinas (Frankrijk), Nina Poppe (Duitsland), Joss McKinley (UK), Rico & Michael (Zwitserland). Verder was er de jaarlijkse tentoonstelling van de winnaar van de internationale fotografieprijs de Foam Paul Huf Award. Dit jaar werd deze prijs gewonnen door Alex Prager (US).

Foam op locatie
In 2012 organiseerde Foam diverse tentoonstellingen op locatie, zoals Still/Life in het Bijbels Museum, Foam in Van Loon III, met werk van Danielle van Ark en In de Rarekiek, in de studio van Doina Kraal. Ook was er werk uit Foam Magazine te zien op het Mercatorplein, op de Zuidas en op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Daarnaast waren de resultaten van fotografieworkshops in Foams projectlocatie West Side Stories in Amsterdam Nieuw West te zien in de reizende tentoonstelling Nergens Zoals Hier.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Party People
12 januari 2019 - 23 juni 2019, Rotterdam
Party People
Geheime Club van 7
9 januari 2019 - 16 februari 2019, Enschede
Geheime Club van 7
Lezing Theo Audenaerd
17 januari 2019, Eindhoven
Lezing Theo Audenaerd

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl