Dustin Thierry winnaar SO 2019 Award

1 maart 2019

Uit alle inzendingen koos de jury, bestaande uit Lars Boering, Léonard Pongo, Caroline Vincart, Paul Rietveld en Rob Ursem, het werk van Dustin Thierry als winnaar. De jury vond zijn werk 'Een geprivilegieerd inkijkje in een wereld waar de meesten van ons geen toegang tot hebben. Elke foto toont het bijzondere van het individu. De fotograaf begeeft zich dicht op de huid van het onderwerp en daardoor ontstaat er een zeker spanningsveld - een contrast tussen de stijlvolle maar ongedwongen portretten en een gevoel van voyeurisme.'

Dustin Thierry
Dustin Thierry

Afgelopen jaar begon Dustin zich te verdiepen in de ballroom scene in Amsterdam, Berlijn, Milaan en Parijs. 'Houses', zelf gekozen 'families', organiseren levendige bijeenkomsten waarin een basis van onderling vertrouwen alle ruimte geeft aan LHBTQ mensen die zich meer of minder extravagant willen tonen aan het publiek, dat grotendeels uit hun eigen gemeenschap bestaat.Tijdens deze balls staat het vieren van de identiteit en zelfexpressie centraal. Deelnemers storen zich niet aan opgelegde kaders als witte suprematie en traditionele gender-normen. Dit geeft de scene een voelbaar emancipatoir karakter.

Het is een wereld van prachtige en gevoelige mensen, die soms met grote gebaren, maar vaak ook in subtiliteiten, zichzelf geven. En genieten van de aandacht die ze daarvoor terugkrijgen. De zwartwit-fotografie verwijst naar de ondergrondse atmosfeer in de jaren 70 en 80 waarin pioniers deze cultuur in de vorige eeuw lieten opbloeien.

SO Student Award gewonnen door Sandra Minten
De serie 'Am via - I have life' vertelt het verhaal van de twee Roemeense kinderen Vivien en Paulo, nicht en neef, die opgroeien in een kleine kamer waarin drie generaties samenwonen. Een familieverhaal in het volle leven geportretteerd.

De jury: "Een bekend onderwerp, maar toch vanuit een bijzondere invalshoek vastgelegd. Documentair en journalistiek werk op zijn best."

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

We Are Nature
21 mei 2019 - 26 mei 2019, Utrecht
We Are Nature
Hond in de pot
18 mei 2019 - 18 augustus 2019, Borne
Hond in de pot
Welkom Today
18 mei 2019 - 13 oktober 2019, Amsterdam
Welkom Today

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl