Donkere Kamer #15

2 maart
Maandag 4 maart is het alweer Donkere Kamer #15 in Pakhuis de Zwijger. Deze keer komen actuele voorbeelden van de ontwikkelingen binnen de fotografie aan de orde.

De Donkere Kamer is een avond over de enorme ontwikkelingen die fotografie heeft doorgemaakt met tijdens deze 15e editie op maandag 4 maart om 20.00 uur, wetenschapper Martijn Kleppe over de rol van persfoto’s in de Nederlandse geschiedschrijving. Fotograaf Alexander Gronsky over zijn werk, Jan Hoek over zijn project Me & My Models en het verhaal Ananda van der Pluijm.

Martijn Kleppe (1979/ Erasmus Universiteit Rotterdam) die zijn promotieonderzoek Nederlandse Fotografische Iconen op zoek gaat naar de rol van persfoto’s in de Nederlandse geschiedschrijving en een inventarisatie van de idee n en werkwijzen van historische beeldbepalers.

Een live-interview met de Estse fotograaf Alexander Gronsky (1980/ Winnaar 2012 World Press Photo categorie Daily Life stories) en Jan Hoek vertelt over zijn project Me & My Models. En we hebben het bijzondere verhaal van fotografe Ananda van der Pluijm (1980) die onlangs in de prijzen viel bij World Press Photo.

Het programma bestaat verder uit: de presentatie van een nieuw boek over straatfotografen, lancering van PANL’s vernieuwde fotografie wedstrijd en de 3-minute pitch, waarbij drie fotografen die in drie minuten hun project pitchen. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten.

Presentatie is in handen van Lars Boering (directeur FotografenFederatie) en Edie Peters (hoofdredacteur PhotoQ). Toegang is 5 euro en aanmelden is mogelijk op de website van Pakhuis de Zwijger.


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Vrijheid - De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968
19 januari 2019 - 12 mei 2019, Zwolle
Vrijheid - De vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968
Party People
12 januari 2019 - 23 juni 2019, Rotterdam
Party People
Geheime Club van 7
9 januari 2019 - 16 februari 2019, Enschede
Geheime Club van 7

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl