Dispatch to Origin (crowdfunding fotoboek)

29 augustus 2021

Voor haar project Dispatch to Origin heeft Patricia Werneck Ribas al sinds 2008 Brazilianen gefotografeerd die in Amsterdam woonden en om verschillende redenen al een tijd ongedocumenteerd waren.

Patricia Werneck Ribas, Dispatch to Origin
Patricia Werneck Ribas, Dispatch to Origin (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Tijdens het maken van de foto's, door de jaren heen, merkte ze dat iedereen aan extreme heimwee leed, daarom besloot zij de negatieven met haar mee te nemen naar Brazilië en met hen een Afro-Braziliaans geïnspireerd ritueel uit te voeren, als een symbolisch gebaar. Het resultaat van dit ritueel zijn de 40 beelden in het boek, waarvan 15 portretten en 25 abstracte beelden - details uit de negatieven, verspreid over 72 pagina's.

Dit wordt de eerste druk van het boek, met een oplage van slechts 150 exemplaren, die officieel zal worden gepresenteerd op Unseen in september 2021 en het zal een essay van Sebastian Rypson bevatten met vertalingen in het Nederlands en het Portugees.

Het boek wordt gedrukt door Raddraaier in Amsterdam, op IBO-One papier, 60 grams, met een zachte kaft (300 grams Munken Kristall), met een open rug. Het boek formaat is 17 x 22 cm.

Om het project te helpen bekostigen, heeft Patricia W. Ribas een crowdfunding campagne gestart bij voordekunst.Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Unisono
11 september 2021 - 2 oktober 2021, Gouda
Unisono
Rabo Photographic Portrait Prize & Talent
18 september 2021 - 26 september 2021, Amsterdam
Rabo Photographic Portrait Prize & Talent
Fotoclub FC'59 Delft
6 september 2021 - 15 oktober 2021, Delft
Fotoclub FC'59 Delft

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl