Cynthia Boll winnaar publieksprijs Zilveren Camera

30 maart 2019

Cynthia Boll, winnaar van de Canon Zilveren Camera, heeft vanmiddag ook de Publieksprijs gewonnen. Zowel de online stemmers als de stemmers bij de tentoonstelling beoordeelden haar werk met de meeste stemmen, waarmee de foto van haar project Sinking Cities de winnaar is. De Publieksprijs werd tijdens het slotweekend van de Zilveren Camera in Museum Hilversum overhandigd.

Cynthia Boll, Sinking Cities
Cynthia Boll, Sinking Cities

De serie van Cynthia gaat over bodemdaling, een onbekender fenomeen. Jakarta zinkt in rap tempo tussen de 10-25 centimeter per jaar. Wanneer niets wordt gedaan zal de stad over 20 jaar voor één derde permanent onder water staan. Jakarta vertrouwd op een oude zeewering om de stad te beschermen tegen zee. Echter door bodemdaling zinkt deze muur snel weg in de grond en biedt nu al weinig bescherming tegen het hoogtij of storm.De vakjury, onder leiding van Birgit Donker van het Fotomuseum in Rotterdam, had tien werken van verschillende fotografen geselecteerd voor de titel Publieksprijs 2018, maar het publiek had het laatste woord en koos uit de genomineerden -zowel bij de expositie als online- de winnaar van de Publieksprijs. 'Het was een spannende eindstrijd', aldus Henri van Rheenen van CameraNU. Ook de genomineerden Carla van de Puttelaar, Marvel Harris en Remko de Waal waren publiekslievelingen waardoor het tot op het laatste moment onduidelijk was wie naar huis zou gaan met de Publieksprijs 2018. De Publieksprijs is een initiatief van de Zilveren Camera, Museum Hilversum en CameraNU.nl.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Zilveren Camera
9 juni 2019 - 30 juni 2019, Den Hoorn
Zilveren Camera
The Dynamics of Dust
8 juni 2019 - 25 augustus 2019, Groningen
The Dynamics of Dust
The Stigma Project
13 juni 2019 - 27 juni 2019, Enschede
The Stigma Project

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl