Fotowedstrijd Cultuur in Natuur

27 augustus 2019

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en Natuurmonumenten organiseren de fotowedstrijd Cultuur in Natuur. Met de wedstrijd nodigen ze amateurfotografen uit om erfgoed van Natuurmonumenten te bezoeken en te fotograferen.

Ben Houdijk, Waterloopbos, Natuurmonumenten
Ben Houdijk, Waterloopbos, Natuurmonumenten

Ingezonden foto's worden beoordeeld door professionals van zowel de Rijksdienst als Natuurmonumenten. Jurylid Stefan Claessens is professioneel fotograaf en beeldredacteur bij Natuurmonumenten. 'De opdracht is even simpel als uitdagend: maak de mooiste foto van cultureel erfgoed op de terreinen van Natuurmonumenten. Erfgoed is een breed begrip: het gaat niet alleen om buitenplaatsen en kastelen, maar ook om boerderijen, molens, grafheuvels, heggenlandschappen en eendenkooien.' Stef de Graauw, functioneel applicatiebeheerder bij de RCE en fotograaf: 'De combinatie cultureel erfgoed in relatie tot natuur is een veelzijdig thema dat voor veel mensen tot de verbeelding spreekt en heel creatief benaderd kan worden. Ook met eenvoudige apparatuur is het mogelijk om aansprekende foto's te maken.' De inzendingen worden beoordeeld op technische aspecten, maar compositie, creativiteit en originaliteit wegen net zo zwaar mee. Maandelijks worden twee winnaars gekozen, één door de vakjury en één door het publiek. Winnaars ontvangen een waardebon voor een culturele excursie van Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) werken samen om erfgoed te beschermen en te behouden. Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: 'Natuurmonumenten is Nederlands grootste particulier erfgoedbeschermer en de RCE is een onmisbare partner op gebied van bescherming en behoud van en kennis over erfgoed. We willen samen erfgoed meer toegankelijk maken voor het publiek. Deze fotowedstrijd is een invulling van deze ambitie.' Een andere manier om mensen te betrekken bij erfgoed is het openstellen van gebouwen voor publiek. Ook kennisontwikkeling en kennisuitwisseling zijn belangrijke pijlers van de samenwerking.Meer informatie en meedoen? Zie www.natuurmonumenten.nl/fotowedstrijd-cultureel-erfgoed.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

City Life
3 juni 2020 - 23 augustus 2020, Arnhem
City Life
Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Venus & Mercury
1 juni 2020 - 30 augustus 2020, Amsterdam
Venus & Mercury

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl