Straatfotografie Workshop Caught in the App

14 november 2017

De Groninger fotograaf en social engineer Ritzo ten Cate - smartphone-verslaafd sinds 2007 - zette zijn zorgen over smartphones om in de fotoserie Caught in the App. Een jaar lang ging hij op jacht naar mensen die verzonken zijn in hun smartphone. Hij legde ze vast, vlak na het moment dat ze zich betrapt voelen. Voor zijn serie gebruikt hij korte (vaste) lenzen, waardoor er een roofdier- en prooi-achtig spel ontstaat. Ritzo: 'Van hoe nabij kan ik een onbekende fotograferen, die in zijn telefoon verzonken is?'

Ritzo ten Cate: 'Smartphones zijn de heroïne van onze tijd. We zijn allemaal hooked - een enkeling daar gelaten. Niet gek ook, want ze brengen veel goeds, waardevols en vermakelijk dansende panda's. Het gebruik is nagenoeg gratis. En... de apps zijn bewust ontworpen om verslavend te zijn. De verslaving leidt tot ongelukken in het verkeer, roekeloos vergaderen, overgewicht, app-nekken, eenzaamheid, slapeloze nachten, depressie en zelfs zelfmoord en meer. Steeds meer mensen maken zich ernstig zorgen en zoeken naar een gezonde balans.'In de workshop #CaughtintheApp (28 november) deelt Ten Cate al zijn leringen en ga je - uiteraard - samen de straat op. Met welke intentie ga je aan de slag? Hoe beweeg je? Welke kleding draag je? Hoe vind je hotzones en hoe zorg ervoor dat je daar echt op je plek bent? Hij hoopt de deelnemers te inspireren om ook hun pad op straat te vinden, samen te leren en nieuwe sub-series te laten ontstaan. De workshop begint met een lunch en eindigt met een prijsuitreiking.

Programma
12.30 uur - Kennismaken & Lunch (op eigen kosten)
13.30 uur - Ronde 1: in tweetallen foto's maken
15.00 uur - Koffie & Thee pauze: ervaringen uitwisselen
15.30 uur - Ronde 2: in tweetallen foto's maken
16.30 uur - Verzamelen en het resultaat delen en bespreken

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze workshop. De lunch en de koffie/thee zijn wel op eigen kosten.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Spatio-temporeel
16 maart 2019 - 26 april 2019, Amsterdam
Spatio-temporeel
State of Identity
18 maart 2019 - 21 april 2019, Amsterdam
State of Identity
Palm Springs
16 februari 2019 - 12 mei 2019, Den Haag
Palm Springs

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl