Carla Kogelman winnaar SO 2013

28 juni
In Pakhuis de Zwiiger in Amsterdam werden gisteravond de winnaars bekend gemaakt van SO 2013. De kernjury nomineerde 26 fotografen. In totaal deden 233 fotografen mee.

De juryleden hadden de opdracht om opvallend werk te selecteren dat een beeld geeft van de tijdgeest van 2013. Bij de selectie lette zij op, signatuur van de fotograaf en samenhang in de inhoud en/of vorm van de inzending. De inzending van Carla Kogelman had meteen alle vijf de kernjuryleden overtuigd.

2e plaats Mike Harris
Volgens de jury is het openingsshot ‘krankzinnig’ de fotograaf heeft mensen in hun eigen omgeving gefotografeerd, maar het niet mooier gemaakt dan het is. Daardoor zijn de geportretteerden heel goed getroffen. De serie is eigenwijs in kadrering, kleur en compositie. Als je de beelden naast elkaar ziet, dan levert dat óók een mooi en spannend beeld op. De foto’s versterken elkaar dus als serie.

3e Prijs Jouk Oosterhof
De portretten uit deze serie zijn zonder uitzondering goed getimed. De geportretteerden zijn op onbeduidende plekken neergezet, maar dankzij de originele positionering levert de serie een compleet nieuwe blik op de persoon en op de ruimte. Er komt zelfs emotie in de interieurs. De foto’s komen uit verschillende series, maar je ziet dat ze door één fotograaf zijn gemaakt. Het zijn spannende foto’s èn er zit ritme in de serie.
Carla
Carla Kogelman


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Party People
12 januari 2019 - 23 juni 2019, Rotterdam
Party People
Geheime Club van 7
9 januari 2019 - 16 februari 2019, Enschede
Geheime Club van 7
Lezing Theo Audenaerd
17 januari 2019, Eindhoven
Lezing Theo Audenaerd

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl