Carla Kogelman winnaar SO 2013

28 juni
In Pakhuis de Zwiiger in Amsterdam werden gisteravond de winnaars bekend gemaakt van SO 2013. De kernjury nomineerde 26 fotografen. In totaal deden 233 fotografen mee.

De juryleden hadden de opdracht om opvallend werk te selecteren dat een beeld geeft van de tijdgeest van 2013. Bij de selectie lette zij op, signatuur van de fotograaf en samenhang in de inhoud en/of vorm van de inzending. De inzending van Carla Kogelman had meteen alle vijf de kernjuryleden overtuigd.

2e plaats Mike Harris
Volgens de jury is het openingsshot ‘krankzinnig’ de fotograaf heeft mensen in hun eigen omgeving gefotografeerd, maar het niet mooier gemaakt dan het is. Daardoor zijn de geportretteerden heel goed getroffen. De serie is eigenwijs in kadrering, kleur en compositie. Als je de beelden naast elkaar ziet, dan levert dat óók een mooi en spannend beeld op. De foto’s versterken elkaar dus als serie.

3e Prijs Jouk Oosterhof
De portretten uit deze serie zijn zonder uitzondering goed getimed. De geportretteerden zijn op onbeduidende plekken neergezet, maar dankzij de originele positionering levert de serie een compleet nieuwe blik op de persoon en op de ruimte. Er komt zelfs emotie in de interieurs. De foto’s komen uit verschillende series, maar je ziet dat ze door één fotograaf zijn gemaakt. Het zijn spannende foto’s èn er zit ritme in de serie.
Carla
Carla Kogelman


Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Tussen Hemel en Aarde
30 september 2018 - 20 januari 2019, Oss
Tussen Hemel en Aarde
Bitter Chocolate Stories
20 september 2018 - 1 december 2019, Amsterdam
Bitter Chocolate Stories
Just the four of us
18 augustus 2018 - 30 september 2018, Bredevoort
Just the four of us
Dit is Cas
15 september 2018 - 13 januari 2019, Rotterdam
Dit is Cas

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl