Captions for Cas van start

19 mei 2018

Het is zover: het project Captions for Cas is van start. Vanaf nu kan iedereen meewerken aan het beschrijven van alle foto's van Cas Oorthuys.

Cas Oorthuys fotografeerde letterlijk alles en overal ter wereld. Daarom in het Nederlands Fotomuseum niet alleen op zoek naar fotografieliefhebbers, maar ook naar uiteenlopende (ervarings)deskundigen. Onder andere zijn nodig experts op het gebied van Nederlandse klederdracht, scheepvaart, luchtvaart, veeteelt en landbouw of diverse regio's en landen die Oorthuys heeft bezocht. Naast vele Europese landen waren dat onder meer Canada, Congo, Indonesië, Egypte, Marokko, Syrië en de Verenigde Staten.Via het platform Vele Handen kan iedereen meewerken om alle gedigitaliseerd contactvellen van een beschrijving te voorzien. Bij het eerste bezoek dien je een (gratis) inlog aan te maken, daarna kun je direct van start. Ook is het mogelijk om onderwerpen te selecteren die aansluiten bij jouw expertise en interesse.

Op 15 september 2018 opent de overzichtstentoonstelling Dit is Cas. In de tentoonstelling zijn meer dan 300 vintage afdrukken te zien in combinatie met een digitale presentatie van de contactalbums. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie over Cas Oorthuys uitgegeven door de Franse uitgever Editions Xavier Barral en Belgische uitgeverij Kannibaal.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl