Lezing Alex Timmermans over collodion-fotografie

17 februari 2017

Alex Timmermans (1962) is autodidact. Hij is geïnteresseerd in oude fotografische technieken, met name de natte collodiontechniek. Frederic Scott Archer vond het procédé uit in 1851 en Timmermans heeft de techniek nieuw leven ingeblazen.

Alex werkt uitsluitend met 19de-eeuwse, handgemaakte objectieven en houten, handgemaakte camera's tot een beeldformaat van 60 x 60 cm. Hij maakt portretten, maar legt ook graag op locatie humoristische en surrealistische ensceneringen vast op de gevoelige plaat. Alex Timmermans vertelt hoe het procédé werkt en laat voorbeelden zien.De lezing wordt georganiseerd door Fotografie Stichting Zuid Nederland en wordt gehouden op vrijdag 17 maart 2017 bij Galerie Pennings, Geldropseweg 61B (eerste etage), Eindhoven. Ontvangst vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur, kosten 7,50 euro. Aanmelden kan via info@fotosz.nl.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


eyes on media

Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Party People
12 januari 2019 - 23 juni 2019, Rotterdam
Party People
Geheime Club van 7
9 januari 2019 - 16 februari 2019, Enschede
Geheime Club van 7
Lezing Theo Audenaerd
17 januari 2019, Eindhoven
Lezing Theo Audenaerd

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl