2BOATS

19 september 2017

Het rondreizende fotografieplatform 2BOATS doet tijdens Unseen Amsterdam onze hoofdstad aan. Hier geeft het Duitse fotografenduo Claudius Schulze en Maciej Markowicz een preview van de Foto Triënnale Hamburg die vanaf juni tot en met september 2018 plaatsvindt. De boot van Claudius Schulze - De verovering van het onwaarschijnlijke - biedt ruimte voor creatieve workshops, presentaties en discussies. Maciej Markowicz' boot is een drijvende camera obscura, die aan de buitenkant bedekt is met spiegels en door een opening binnen projecteert wat er buiten gebeurt. De boten zijn tijdens Unseen Amsterdam te bezoeken op de Westerdokskade ter hoogte van de Han Lammersbrug.

Claudius Schulze's boot De Verovering van het Onwaarschijnlijke
Claudius Schulze's boot De Verovering van het Onwaarschijnlijke

Tijdens Unseen Amsterdam, dat van 22 tot en met 24 september 2017 plaatsvindt, zijn de boten dagelijks gratis toegankelijk van 10.00 tot 18.00 uur. Elke dag vindt er om 11.00 uur 'Coffee with ...' plaats, waarbij Schulze en Markowicz een dagelijks wisselende gast ontvangen voor een informeel gesprek. Elke middag gaan de fotografen om 14.00 uur in gesprek met de fotografen die exposeren tijdens de Foto Triënnale Hamburg 2018. Om 16.00 uur vinden er tot slot wisselende presentaties plaats. Het hele programma en een overzicht van alle gasten is te vinden via Ubermutproject.com/2boats. Inschrijven voor de presentaties kan ook via deze website.2BOATS is onderdeel van het übermut Project, een cultureel samenwerkingsverband tussen Hamburg en Berlijn. Het project stimuleert kunstenaars om de internationale dialoog aan te gaan en creatieve samenwerkingsverbanden op te zetten. Alle deelnemende fotografen en kunstenaars zijn beschikbaar voor interviews.

Over Claudius Schulze
Claudius Schulze brengt in zijn werk het gevaar van de klimaatsverandering in beeld. Zijn project 'State of Nature', dat is genomineerd voor een Prix Pictet en is gebundeld in een boek, legt vast hoe wij ons in het westen wapenen tegen natuurrampen als gevolg van klimaatsverandering. Het rijke westen bouwt gigantische bolwerken en herontwikkelt natuurlijke landschappen, terwijl andere delen van de wereld zijn overgeleverd aan de krachten van de natuur. Schulze legt deze aangepaste landschappen vast in panoramabeelden die hij tijdens de Foto Triënnale Hamburg 2018 exposeert. Het project 2BOATS biedt op Schulze's boot 'De verovering van het onwaarschijnlijke' uitgebreid ruimte om gevolgen van de klimaatsverandering te bespreken.

Over Maciej Markowicz
Maciej Markowicz begon in 2010 in New York met 'The Moving Camera', een project dat de dagelijkse dynamiek van een stad vastlegt. Hij bouwde een busje om tot een gigantische camera die hij door de stad rijdt om de beweging en het ritme van de stad vast te leggen. Doordat de camera beweegt op het moment waarop de foto wordt gemaakt, daagt Markowicz de menselijke perceptie van het stedelijke landschap uit. Als onderdeel van 2BOATS legt Markowicz nu ook de dynamiek van Amsterdam vast en projecteert hij de stad in zijn drijvende camera obscura.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Al voor 25 euro per jaar kun je vriend van Fotoexpositie.nl worden. Je maakt met je bijdrage het werk van Fotoexpositie.nl mogelijk èn je wordt genoemd op de voorpagina van de website.


Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Spatio-temporeel
16 maart 2019 - 26 april 2019, Amsterdam
Spatio-temporeel
State of Identity
18 maart 2019 - 21 april 2019, Amsterdam
State of Identity
Palm Springs
16 februari 2019 - 12 mei 2019, Den Haag
Palm Springs

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl