Table-top presentation

Zaida Oenema (1980) toont momenten uit het gewone alledaagse leven (acties, objecten, gedachtes) die door een kleine ingreep hun logica en normaliteit verliezen. In haar foto- en videowerken laat ze op een droogkomische manier zien hoe wij als individuen functioneren binnen de huidige maatschappij; een samenleving vol van talloze (on)geschreven regels, conventies, verwachtingen en aannames. In feite houdt ze ons een spiegel voor en stelt ze de vraag: ‘ontwikkel je een dwangneurose om grip te houden op je leven, of word je lam geslagen door je zelfbewustzijn en kan je niets meer doen omdat je alleen maar bezig bent met wat anderen van jou denken?’ Verwondering en irritatie om de huidige westerse maatschappij - waar individualisme en consumptie de norm zijn en afwijkingen van die norm al snel met verbazing worden bekeken - vormen belangrijke drijfveren voor haar werk.

Stroom Den Haag is geopend woensdag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur. Gesloten op 1 januari, 1e paasdag, 1e pinksterdag en 1e kerstdag. Toegang is gratis.Zaida Oenema
Zaida Oenema


1 september 2009 - 30 oktober 2009

Stroom Den Haag
Hogewal 1-9
2514 HA Den Haag
070-3658985
info@stroom.nl
www.stroom.nl
@stroom_denhaag (twitter)
Stroom Den Haag is geopend woensdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur en gesloten op 1 januari, 1e en 2e paasdag, 1e en 2e pinksterdag en 1e kerstdag. Toegang is gratis.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Zaida Oenema

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Kunsthuis De bakkerij
26 september 2020 - 1 november 2020, Bergen (Limburg)
Kunsthuis De bakkerij
Popup galerie
18 september 2020 - 27 september 2020, Den Haag
Popup galerie
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl