Wijze Woerdense Wijven

Wijze Woerdense Wijven is een project van de fotografen Daniëlle Verweij en Carla Vermeend. Zij hebben de groep samengesteld met behulp van burgemeester Hans Schmidt. Een debat waarin het college van burgemeester en wethouders van adviezen worden voorzien, stond eerder al op de agenda.

Het was aan de organiserende fotografen om de vrouwen allemaal te vereeuwigen. De ‘modellen’ kozen zélf de locatie en hadden de laatste stem in de definitieve foto. Uniformiteit in bijzondere serie vormt het ‘zittende’ element. Alle vrouwen zitten, liggen of leunen op een stoel, bank, zitzak, bank ladder of ander object. Voor de foto’s heeft het fotografieduo gekozen voor de vierkante vorm.

Tal van disciplines waarin de vrouwen werkzaam zijn (professioneel of vrijwillig) zijn vertegenwoordigd. Een greep uit de collectie van deze ‘raad van Wijze vrouwen’: de winkeliersvoorzitter, huisarts, Tweede Kamerlid, VMBO-docente, advocate, marktmeester, hospice-coördinator, kerkenraadlid, brandweervrouw, rolstoeltenniskampioen, rector, gedeputeerde, kinderboerderij-vrijwilligster, en vele anderen vormen samen deze bijzondere raad. Bestuurders en vrijwilligers; allemaal zijn ze woonachtig in Woerden en dragen ze hun steentje bij aan een leefbare samenleving.

De galerie is geopend op woensdag van 9.00-17.00 uur, zaterdag van 10.00-17.00 uur en op afspraak.Carla Vermeend en Daniëlle Verweij
Carla Vermeend en Daniëlle Verweij


20 maart 2011 - 8 april 2011

Fotogalerie Dies Groot
Nieuwstraat 25
3441 EA Woerden
0348-410385
diesgroot@hetnet.nl

Er is werk te zien van
Carla Vermeend
Daniëlle Verweij

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Druppels
28 januari 2020 - 23 maart 2020, Hoorn
Druppels
Beautiful Square
3 februari 2020 - 3 april 2020, Amsterdam
Beautiful Square
Hoek van Holland
1 februari 2020 - 24 mei 2020, Rotterdam
Hoek van Holland

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl