Over John Ahearn & Rigoberto Torres

In 1991 kregen de New Yorkse kunstenaars John Ahearn en Rigoberto Torres de opdracht om een publiek kunstproject uit te voeren in Rotterdam, als onderdeel van hun tentoonstelling South Bronx Hall of Fame bij Witte de With. Betrokken bij dit project waren acht inwoners van Cool, de wijk waarin ook het instituut is gelegen.

John Ahearn en Rigoberto Torres
John Ahearn en Rigoberto Torres (diashow met meer beelden)

Door de bewoners in alledaagse situaties te portretteren en deze beelden te installeren in de wijk, iets wat zij eerder deden in The Bronx in New York, wilden de kunstenaars tegenwicht bieden aan de alomtegenwoordigheid van traditionele monumenten en levensgrote heldensculpturen. Diverse leeftijden en levensfases kwamen terug in de portretbustes in Cool: sommige deelnemers waren in 1991 nog erg jong, andere waren al wat ouder. Enkele van de originele sculpturen zijn nog steeds te zien in de wijk, sommige zijn verwijderd.Eerder dit jaar hebben we de oud-deelnemers opnieuw benaderd om te zien waar zij nu staan in het leven. Niet allemaal wonen zij nog in Cool, maar op één reeds overledene na zijn alle geportretteerden nog altijd gevestigd in Rotterdam. Zonder titel toont een presentatie met archiefbeelden en andere documentatie, maar biedt ook plaats aan de herinneringen van de oud-deelnemers aan het kunstproject in Cool en de samenwerking met Ahearn en Torres. Tot slot zijn nieuwe fotoportretten te zien, in opdracht gemaakt door Bob Goedewaagen, de fotograaf die ook in 1991 het proces in beeld bracht. Deze presentatie in één van de twee vitrines in Zonder titel is de tweede in een reeks gebaseerd op het rijke tentoonstellingsarchief van Witte de With.

9 september 2018 - 20 januari 2019

Witte de With Center for Contemporary Art
Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
010-4110144
info@wdw.nl
www.wdw.nl
@wittedewith__ (twitter)
De galerie is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
John Ahearn
Rigoberto Torres
Bob Goedewaagen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl