Hofleven: wonen in De Poth

De bekende Amersfoortse fotograaf Willem Wernsen heeft een twintigtal bewoners van hofje De Armen de Poth treffend in hun omgeving geportretteerd. Deze zwart/wit foto's worden in de tuinen van het hofje tentoongesteld als onderdeel van de expositie 033Fotostad.

Willem Wernsen
Willem Wernsen

De feestelijke opening van de expositie, vrijdagmiddag 16 september om 16.00 uur in hofje De Armen de Poth, wordt verricht door filmmaker/fotograaf Leo Erken. Erken was in 1994 fotojournalist van het jaar en hij won in 1996 de Zilveren Camera. Hij was docent fotojournalistiek op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Momenteel werkt hij aan de afdeling Moving Images van Aki Artez in Enschede. Stadsdichter Nynke Geertsma zal op de opening een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht voordragen.Neem een inkijkje in het unieke, eeuwenoude maar ook eigentijds hofje De Armen de Poth, vol van historie en verhalen van toen en nu. Dwaal door de sfeervolle tuinen om het middeleeuwse hoofdgebouw en de Rochuskapel. Ontdek portretten in beeld en geluid van gewone en tegelijkertijd bijzondere bewoners van deze oase aan de rand van de oude binnenstad. Ontmoet de mensen van het hofje via tijdloze zwart/wit portretten en treffende citaten.

Een korte video van ongeveer twintig minuten is onderdeel van de expositie 033Fotostad. In deze film komen verschillende geportretteerden van hofje De Armen de Poth aan het woord. Een korte voorvertoning van deze video met audio-interviews en foto s is te zien in het Eemhuis en in de St. Aegtenkapel, allebei hoofdlocaties van 033Fotostad. Daarnaast is de video ook online te bekijken. Bezoekers twee apps gratis downloaden. Met de app Fotoexpositie Hofleven van Willem Wernsen zijn de meeste geportretteerde bewoners ook te beluisteren. De app De Armen de Poth biedt in twee talen een audiotour in tien stappen door het hofje en is nu al beschikbaar via izi.travel/nl/5789-armen-de-poth/nl.

16 september 2016 - 31 januari 2017

Hofje De Armen de Poth
Pothstraat 16
3811 JL Amersfoort
033-4721419
info@armendepoth.nl
www.armendepoth.nl
@armendepoth (twitter)

Er is werk te zien van
Willem Wernsen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

City Life
3 juni 2020 - 23 augustus 2020, Arnhem
City Life
Works in Color
10 april 2020 - 13 september 2020, Amsterdam
Works in Color
Venus & Mercury
1 juni 2020 - 30 augustus 2020, Amsterdam
Venus & Mercury

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl