Vintage fotografie

Heden presenteert in deze tentoonstelling werken uit de eigen collectie, met als thema vintage fotografie. Te zien zijn werken van o.a. Cas Oorthuys, Nico Jesse en Gerard Fieret.

Gerard Fieret
Gerard Fieret (diashow met meer beelden)

Portretten, stadsgezichten, architectuurfotografie en talloze andere onderwerpen komen voorbij. Door in te zoomen op details of vanuit een bijzondere hoek te fotografen, laten de fotografen hun unieke blik op de wereld zien. Centraal staat het dagelijks leven, dat in al zijn eenvoud op de gevoelige plaat werd vastgelegd.In zijn omvangrijke oeuvre registreerde Cas Oorthuys een breed scala aan onderwerpen. Hij droeg altijd zijn camera bij zich. Oorthuys reisde de hele wereld over en bracht, in een tijd waarin globalisering nog een toekomstbeeld is, impressies van landen over de hele wereld terug naar Nederland. Ook Nico Jesse reisde door Europa om in verschillende landen mensen en hun dagelijkse bezigheden te fotograferen. Het veranderende straatbeeld is een rode draad door zijn werk. Jesse's foto's zijn sfeervol en hebben een filmische lading.

Gerard Fieret is een van de meest toonaangevende Nederlandse naoorlogse fotografen. Zijn vluchtige manier van fotograferen, waarbij hij het straatbeeld en de tijdsgeest feilloos observeerde is nog steeds een inspiratiebron voor talloze hedendaagse kunstenaars. Fieret hield zich niet aan geldende conventies (zowel qua techniek als onderwerp) en ontwikkelde hierdoor een geheel eigen en vernieuwende stijl. Zijn foto's zijn vaak bewogen, onscherp, over- of onderbelicht en hebben een vuige, rauwe uitstraling. Fieret staat bekend om zijn vrouwenportretten, waar willekeurige voorbijgangers, studentes van de kunstacademie of vriendinnetjes de hoofdrol spelen. De portretten zijn sensueel zonder plat te zijn: Fierets haast voyeuristische blik is in balans met een ongedwongen en speelse manier van portretteren. Kenmerkend voor zijn werk zijn de grote stempels en prominente handtekening op de voorzijde van de foto's, vaak dwars over het beeld heen.

5 januari 2019 - 19 januari 2019

Heden
Denneweg 14a
2514 CG Den Haag
070-3465337
info@heden.nl
www.heden.nl
@hedenkunst (twitter)
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur en op afspraak.

Er is werk te zien van
Gerard Fieret
Cas Oorthuys
Nico Jesse
Frits Rotgans
en anderen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl