Verweven, vrouwelijk en verleidelijk

Sensuele uitstraling, zachte aaibaarheid en verleidelijke vrouwelijkheid. De eerste aanblik van de textiele creaties doet fotograaf Barend Houtsmuller (1953) verstillen. In 2006 wordt hij gegrepen door de schoonheid van de creaties van Lia Luijendijk. Drie jaar na die meeslepende kennismaking is expositie ‘Verweven’ een feit. Voor de kunstenaars zelf niet meer dan een logisch vervolg.

Vlak na die expositie van Luijendijk (1947) in het Woerdense Stadsmuseum, volgde al snel een eerste samenwerking. Voor kunstmanifestatie ‘Weerlicht’ in 2008 gebruikte Houtsmuller (1953) een aantal creaties van Luijendijk. Dit resulteerde in een prachtig uitgebalanceerd beeld en vormde de start van de samenwerking. Met een flink aantal lovende recensies op zak, ging het duo vol overgave aan de slag. ‘Verweven’ is het resultaat van een innige artistieke band. Bezoekers zullen vol verwondering overspoeld worden door de gezamenlijke passie van de kunstenaars. Sensueel, zacht, verleidelijk en bovenal vrouwelijk.

De foto’s van Houtsmuller en textiele creaties van Luijendijk zijn voor deze tentoonstelling nauw op elkaar afgestemd en hebben een zichtbare relatie met elkaar. Houtsmuller vindt zijn onderwerpen door zich te focussen op de vrouwelijke, sensuele kant van het leven. Het zijn vrouwen, veelal naakt. De creaties van Luijendijk onderschrijven de vrouwelijke, verleidelijke en aaibare kant van de personages. De samenwerking bereikt een hoogtepunt bij het gezamenlijk creëren van de opnames in de stoffige, robuuste en verlaten ruimtes van het voormalige Defensieterrein in Woerden. Deze omgeving nodigt uit tot het ‘creëren van polariteiten’. De ruwheid en hardheid van het terrein, de wanden en metalen elementen staan in een prachtig contrast met de kwetsbare vrouwen en zachte stoffen in de beelden.

De vormen, de kleuren en het materiaalgebruik zijn in nauw overleg tussen Luijendijk en Houtsmuller ontstaan. Een team van kundige modellen en assistenten steunden de kunstenaars bij de totstandkoming van de sublieme beelden. De foto’s hebben een maximum oplage van 10 stuks, de textiele creaties zijn unica.

Openingstijden van de galerie zijn maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en in het weekend op afspraak. De tentoonstelling wordt zondag 20 september 2009 om 16.00 uur op bijzondere wijze geopend door Sasja Bork, beeldend kunstenaar. De opening wordt muzikaal omlijst door Agnes Houtsmuller, eerste violiste van het Residentieorkest en Tom Kanter, plaatsvervangend solocellist van de Munt Opera te Brussel.
Ook op 15 november zijn beide kunstenaars van 13.00-17.00 uur aanwezig. Barend Houtsmuller en Lia Luijendijk
Barend Houtsmuller en Lia Luijendijk


21 september 2009 - 31 december 2009

Galerie Mooi
Parallel Boulevard 214c
2202 HT Noordwijk
06-53418578
info@galeriemooi.nl

Er is werk te zien van
Barend Houtsmuller
Lia Luijendijk (textielkunst)

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Freckles & More
11 juli 2020 - 27 september 2020, Zutphen
Freckles & More
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
18 juli 2020 - 20 september 2020, Heerenveen
Generation Z - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl