Boerenbouwsels

Het platteland staat er vol mee. De smaakmakers van het het landschap. De kleine schuurtjes voor opslag, schuilplekken voor schapen, drinkbakken in een weiland. Die charmante details in het landschap. Boerenbouwsels noemt Ton van Vliet ze.

Bouwsels gemaakt voor het nut, vaak van een onbewuste schoonheid en prachtig geplaatst. Geen bouwtekening aan te pas gekomen, geen welstandscommissie die zich er over gebogen heeft. Meestal gemaakt van restmaterialen. Soms weggestopt in een uithoek, soms markant aanwezig. Boerenbouwsels komen en gaan in de loop der jaren, ze zijn niet voor de eeuwigheid gebouwd. Het land wordt steeds anders gebruikt. Daarmee verandert de toepassing en de vorm. Maar ook het materiaal van de bouwsels. Zoals ze er nu bij staan, vind je ze over twintig jaar niet meer terug.

Rond 1996 fotografeerde Ton van Vliet al een beperkt aantal van deze boerenbouwsels rond zijn woonplaats Terborg. In zwart-wit. Het onderwerp is steeds in zijn achterhoofd blijven spelen. In 2008 pakte hij dit project weer op. Nu wil hij ze door het hele land fotograferen in kleur. Deze tentoonstelling laat vast een voorproefje zien.

De foto’s zijn puur documentair. Je moet denken: ‘wat een mooi ding in plaats van ‘wat een mooie foto’. Het bouwsel benadert de fotograaf alsof het architectuur betreft. Alles met technische camera, alles waterpas. En natuurlijk mooi licht.

In het weekend is de zaal altijd open voor bezoek. Gedurende de week kunt u de foto’s bezichtigen mits de vergaderzaal niet in gebruik is.Ton van Vliet
Ton van Vliet (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


30 maart 2010 - 26 september 2010

Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn
035-5420446
groeneveld@staatsbosbeheer.nl
www.kasteelgroeneveld.nl
@GroeneveldBaarn (twitter)

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Ton van Vliet

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Vies, vet, volks!
13 september 2020 - 1 november 2020, Sterksel
Vies, vet, volks!
Engelen van de zee
18 september 2020 - 5 april 2021, Amsterdam
Engelen van de zee
Power to the Models (BredaPhoto)
9 september 2020 - 29 november 2020, Breda
Power to the Models (BredaPhoto)

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl