Wit Zwart

Intieme portretten van vrouwen die zich - al dan niet (gedeeltelijk) naakt - laten fotograferen op een manier zoals ze zichzelf het liefst zien. Los van de blik of wil van die ander. Esther van der Wallen: 'Echte sensualiteit en erotiek laten zich niet dwingen. In mijn fotografie komt de oorspronkelijke kant van vrouwen als vanzelf naar boven. Nooit als resultaat van een vooropgezet plan.'

Esther van der Wallen, Wit Zwart
Esther van der Wallen, Wit Zwart

Met haar fotografie betreedt Esther van der Wallen het post-#MeToo-tijdperk waarin zij vrouwelijkheid en erotiek ziet als een uiting van innerlijke vrijheid en kracht en niet langer het resultaat van een ongezonde machtsrelatie of onderdrukking.Esther van der Wallen: 'Mijn naaktfoto's zijn het resultaat van de wijze waarop mijn model zichzelf ziet en gezien wil worden. Daarmee bevrijd ik het vrouwelijk lichaam van het oog en de wil van de ander - inclusief die van mijzelf - en daarmee van de onderdrukking. Precies waar #MeToo voor staat.'

Esther van der Wallen werkt sinds een aantal jaar als autonoom fotograaf naast haar werk in opdracht (o.a. voor Paleis Het Loo). In 2016 had zij haar eerste solotentoonstelling in Pulchri Studio. In 2017 en 2018 nam zij deel aan verschillende groepstentoonstellingen zoals bij De Galerie Den Haag en Sandvoort Gallery in Amsterdam. Een solotentoonstelling over vrouw zijn en leven met Alopecia Universalis (een aandoening waarbij al het lichaamshaar uitvalt) staat gepland voor 2019 (inclusief catalogus).

De opening van de expositie is zaterdag 26 januari van 16.00-18.00 uur. Het openingswoord is om 16.30 door acteur Stefan de Walle.

24 januari 2019 - 3 februari 2019

Korte Vijverberg
Korte Vijverberg 2
2513 AB Den Haag
06-51237757
esther@esthervanderwallen.nl
www.esthervanderwallen.nl
De galerie is geopend donderdag t/m zondag van 12.00-18.00 uur en op afspraak.

Er is werk te zien van
Esther van der Wallen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Black Album / White Cube
18 maart 2020 - 20 september 2020 (gesloten t/m 31 mei), Rotterdam
Black Album / White Cube
De Migrant
22 februari 2020 - 21 juni 2020 (gesloten t/m 31 mei), Rotterdam
De Migrant
Face It
1 juni 2020 - 12 juli 2020, Hilversum
Face It

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl