The Naval Base

6 november 2021 - 21 november 2021

Begin september is Dutch National Portrait Gallery neergestreken in een bescheiden ruimte op het Marineterrein in Amsterdam. Vanuit deze locatie, de Portrait Gallery Studio, in hetzelfde gebouw waar Vincent van Gogh korte tijd woonde, wordt er gewerkt aan tentoonstellingen over portretkunst die bijdragen aan begrip en waardering voor verschillende achtergronden en verhalen uit de samenleving. De eerste tentoonstelling die te zien is in de Portrait Gallery Studio is een selectie portretten uit The Naval Base van fotograaf Rob Hornstra en schrijver Arnold van Bruggen.

Rob Hornstra, Zeekadetkorps
Rob Hornstra, Zeekadetkorps (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

De Portrait Gallery Studio fungeert als tentoonstelling- en presentatieruimte, atelier en portretstudio. Het vormt de basis van waaruit publiek en buurtbewoners van het Marineterrein op een laagdrempelige manier in aanraking kunnen komen met het werk van zowel gevestigde portretkunstenaars als jong talent. Ook het Marineterrein is erg blij met de komst van de Portrait Gallery Studio op het terrein.

Liesbeth Jansen, Directeur van het Marineterrein: 'Hoe gaan we om met grote veranderingen? Welke oplossingen kunnen we vinden om onze stad leefbaar te houden voor iedereen? Dat is waar we op het Marineterrein al doende aan werken. We zijn erg blij dat we ruimte voor Portrait Gallery Studio hebben kunnen maken. Portretten vertellen veel over de tijd waarin we leven, daardoor krijgen we meer inzicht in de veranderende wereld om ons heen.'

Fotograaf Rob Hornstra en schrijver Arnold van Bruggen trokken twee maanden door Den Helder, waar zij een portret maakten van de stad. Ze spraken en fotografeerden inwoners en werknemers in een stad waar alles om de marine draait. Hun foto's en verhalen zijn onderdeel van hun langlopende project The Europeans (2020-2030). Bij sommige portretten uit The Naval Base is via een QR code ook een kort geluidsfragment met de stem van de geportretteerde te beluisteren.6 november 2021 - 21 november 2021

Dutch National Portrait Gallery
Kattenburgerstraat 5 (gebouw 003 D)
1018 JA Amsterdam
info@dutchnationalportrait.gallery
www.dutchnationalportrait.gallery
De tentoonstelling is gratis te bezoeken op: 6,7,13,14,20 & 21 november tussen 13.00 en 16.00 in de Portrait Gallery Studio.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Rob Hornstra

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Max Pinckers - Double Bind
26 november 2021 - 13 maart 2022, Antwerpen
Max Pinckers - Double Bind
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
fotoboek (verschijningsdatum 1 december),
Pink Floyd - The Nico van der Stam Archives
Indian Photo Festival
19 november 2021 - 19 december 2021, Hyderabad (India)
Indian Photo Festival

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl