The Colorful Road

The Colorful Road is een serie werken uit de SBK Collectie, geïnspireerd op het vroegere werk van de kunstenaar William Eggleston. Eggleston pionierde op het gebied van kleurenfotografie. In de jaren '60 heerste de opvatting dat kleurenfotografie voor reclame-industrie en tijdschrift journalistiek was weggelegd. Ook de banaliteit van Eggleston's onderwerpen werden door velen niet serieus genomen. Hij kreeg pas in 1976 erkenning met een solotentoonstelling in het MoMa.

Henk Wildschut, Man at Sea
Henk Wildschut, Man at Sea

De onspectaculaire onderwerpen - een glas frisdrank, een uithangbord of een paar planken - zijn nauwelijks onderwerpen te noemen. Zijn foto's tonen dat het leven, waar dan ook, altijd anders zal zijn dan we verwachten en zich niet gedraagt volgens hiërarchie, sociale klassen of naties; voor het oog van Eggleston's democratic camera werd alles even belangrijk.SBK toont werken van fotograen die met hun kleurencamera's op weg gingen, op zoek naar de weergave van een realiteit die herkenbaar onopgemerkt voor ons is.

Voor de serie Tour du Monde reisde Chris de Bode met fietstours door minder bekende fietslanden als China, Cambodja en Qatar. Zijn camera is voornamelijk gericht op de toeschouwers aan de zijlijn. De Bode probeert altijd een andere invalshoek te vinden om een verhaal te visualiseren.

De foto's van van Ine Lamers gaan over de relatie van de mens met de natuur en met zichzelf, maar de mens zelf komt nauwelijks in haar foto's voor. Ze reist, op zoek naar aanwijzingen over de leefcondities van het individu in een anonieme, verstedelijkte wereld.

Henk Wildschut monsterde, in opdracht van het Amsterdamse Scheepvaartmuseum aan op een vrachtschip dat met een lading zout naar New York vertrok. Hij verwachtte zeemansromantiek, maar het leven aan boord bleek te bestaan uit herhaling. Met zijn beelden wil Wildschut reageren op de dramatische clichébeelden uit de media.

Voor het project Tourist Landscapes reist Dik Bouwhuis langs de Middellandse Zee. Hij legde het landschap op een manier vast die ver verwijderd is van het stereotype beeld van deze populaire reisbestemming: een aaneenschakeling van toeristenurbanisaties.

Tijdens zijn reizen maakte Jean Ruiter foto's die sterk afhankelijk zijn van de plek waar hij verbleef. De structuren van de plek, de religie en die hij er aantrof vormden de belangrijkste aanzetten van zijn werk. Tot zijn bekendste werken hoort de serie Cathedrals In The Desert. Dit zijn foto's van coulisseachtige bouwsels in de Amerikaanse woestijn.

9 maart 2018 - 7 april 2018

SBK Eindhoven
Torenallee 22-04 (Strijp-S)
5617 BD Eindhoven
06-23924820
eindhoven@sbk.nl
www.sbk.nl/eindhoven
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Chris de Bode
Ine Lamers
Henk Wildschut
Dik Bouwhuis
Jean Ruiter

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Hijab Unravelled
24 oktober 2020 - 10 december 2020, Naarden-Vesting
Hijab Unravelled
Twilight Zone, Museum Boymans Van Beuningen
24 oktober 2020 - 21 november 2020, Amsterdam
Twilight Zone, Museum Boymans Van Beuningen
Blauwdrukken van Nederlandse Wieren
16 oktober 2020 - 22 november 2020, Rotterdam
Blauwdrukken van Nederlandse Wieren
Mukayu
1 oktober 2020 - 21 november 2020, Amsterdam
Mukayu

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl