Busy

6 september 2015 - 23 september 2015

Tien cliënten van het gespecialiseerde ADHD centrum Dokter Bosman (voorheen The Busy People) in Amsterdam hebben deelgenomen aan speciale fotografie workshops onder leiding van portretfotograaf Koos Breukel.

Koos Breukel, The Busy People
Koos Breukel, The Busy People

Het project heeft ervoor gezorgd dat creatief gelijkgezinden in een ontspannen sfeer elkaar in beeld konden brengen met een Amerikaanse houten plaatcamera en lichtgevoelig papier. Deze techniek heeft een lange belichtingstijd en vereist rust en concentratie. Tekenend voor het creatieve proces zijn de volgende twee reacties van deelnemers.‘Nooit zal ik kunnen verwoorden wat er in mijn hoofd omgaat, wel kan ik het verbeelden.’, Het gaat er niet om of een foto mooi is of juist lelijk, maar wat je ermee wilt vertellen. Een maatschappelijk probleem in een ander daglicht plaatsen of juist een emotie ontlokken als blijdschap, verdriet of verwondering bij het zien van mijn beeld."

Uit de sessies is bijzonder fotomateriaal ontstaan, waarbij men elkaar heeft vastgelegd in de portretstudio onder begeleiding van Koos Breukel zonder elkaar heel goed te kennen en met wisselende ervaring in de fotografie. De sfeer in de groep was goed, men was blij iets te maken in een groep met gelijkgestemden. Daardoor voelt het intiem aan. Deze portretten zijn normaal gesproken alleen te zien in het specialistisch centrum Dokter Bosman, maar voor deze gelegenheid te bekijken in Beeldend Gesproken.

Het werk van Kees Stoffels dat voor deze expositie in samenwerking met fotostudio Koos Breukel is uitgezocht betreft familiefoto’s van de vroege periode van het ontstaan van een gezin totdat de kinderen groter zijn. Kees Stoffels is als fotograaf al geruime tijd verbonden aan Galerie Beeldend Gesproken en heeft diverse onderwerpen gefotografeerd, ook in opdracht. Het werk dat geselecteerd is heeft een heel eigen sfeer, voor velen herkenbaar en geeft de fases van een gezinsleven van binnenuit weer. Ook al verandert de stijl, de mode, het straatbeeld en de inrichting van de huizen door de tijd heen, de intieme sfeer uit de foto’s blijft hetzelfde omdat die op een hele mooie manier is vastgelegd.

Het werk van Kees Stoffels en Koos Breukel is van zondag 6 september tot en met woensdag 23 september te zien bij Galerie Beeldend Gesproken.

Fotostudio Koos Breukel vindt het leuk om verschillende projecten rond het verschijnsel fotografie in het algemeen en portretfotografie in het bijzonder te begeleiden. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

6 september 2015 - 23 september 2015

Beeldend Gesproken
Hannie Dankbaarpassage 23
1053 RT Amsterdam
020-5904500
info@beeldendgesproken.nl
www.beeldendgesproken.nl
De galerie is geopend dinsdag t/m vrijdag van 11.00-18.00 uur, donderdag ook tot 21.00 uur en op zaterdag van 11.00-16.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Kees Stoffels
Koos Breukel

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Voorjaarssalon
3 maart 2021 - 11 april 2021, Den Haag
Voorjaarssalon
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
30 maart 2021, online
Winnaars Zilveren Camera aan het woord
Imagination
, online expositie
Imagination
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
, online expositie
Journalistieke trouwfotografie in binnen- en buitenland
... van Tijd & Eeuwigheid ...
26 februari 2021 - 2 april 2021, Oosterhout
... van Tijd & Eeuwigheid ...
Solitaire
, online expositie
Solitaire
Landschappen
, online expositie
Landschappen
Veerkracht
1 februari 2021 - 31 maart 2021, Venlo
Veerkracht
Portretten
, online expositie
Portretten
Symbolen van klimaatverandering en hoop
, online expositie
Symbolen van klimaatverandering en hoop

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl