Stuurvrouw

Aan boord van binnenvaartschepen speelden vrouwen altijd al een belangrijke rol. De vrouw hielp bij het afmeren en liep bij tegenwind ook 'yn 'e beage'. In de zeevaart was het minder gebruikelijk dat vrouwen een functie vervulden. Dat is tegenwoordig wel anders! Hoewel de maritieme sector nog steeds een mannenwereld is, kiezen toch ook steeds meer vrouwen voor een beroep als schipper, stuurman of kapitein. Deze dames vormen de inspiratiebron voor de fototentoonstelling Stuurvrouw.

Freerk Bokma, Studentes van de NHL Steden Hogeschool, Maritiem Instituut Willem Barentsz, Terschelling. Van links naar rechts. Bovenste rij: Lisanne Postma, Amber Linssen, Erica van Emden, Feije Aerts, Lize Dijker, Lotte Ketelaar. Onderste rij: Cecile Reijnen, Leonie Balt, Laura Minnebo, Demi van de Vondervoort, Iris van den Hoek
Freerk Bokma, Studentes van de NHL Steden Hogeschool, Maritiem Instituut Willem Barentsz, Terschelling. Van links naar rechts. Bovenste rij: Lisanne Postma, Amber Linssen, Erica van Emden, Feije Aerts, Lize Dijker, Lotte Ketelaar. Onderste rij: Cecile Reijnen, Leonie Balt, Laura Minnebo, Demi van de Vondervoort, Iris van den Hoek (diashow met meer beelden)

In de tentoonstelling Stuurvrouw staan in totaal 26 vrouwen centraal, die allemaal in verschillende functies actief zijn binnen de maritieme sector. Museumfotograaf Freerk Bokma trok het hele land door om deze 'stuurvrouwen' op de foto te zetten. Hij maakte niet alleen een fotografisch portret, maar hij ging ook in gesprek met de dames. De interviews zijn verwerkt tot inspirerende verhalen, die de foto's in de expositie ondersteunen. Het zijn uiteenlopende verhalen geworden van sterke vrouwen, die - bij gebrek aan een betere zegswijze - zonder moeite hun mannetje staan en laten zien dat vrouwen in alle sectoren van de scheepvaart inmiddels hun plaats hebben weten te vinden.De manier waarop de vrouwen in aanraking zijn gekomen met de maritieme sector loopt sterk uiteen, maar de wijze waarop zij allemaal over hun beroep praten is gelijk: met passie!

2 februari 2019 - 31 maart 2019

Fries Scheepvaart Museum
Kleinzand 16
8601 BH Sneek
0515-414057
info@friesscheepvaartmuseum.nl
www.friesscheepvaartmuseum.nl
@museumsneek (twitter)
Het museum is geopend maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Freerk Bokma

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Drag Power - Gender, pride & glamour
3 november 2019 - 1 maart 2020, Apeldoorn
Drag Power - Gender, pride & glamour
Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
11 november 2019 - 24 november 2019, Amsterdam
Het Lichtjuweel van De VerbroederIJ
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940
18 oktober 2019 - 16 februari 2020, Amsterdam
Modern Perspectives - Foto & Film Amsterdam 1920-1940

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl