StressedSpaces

30 mei 2009 - 19 juli 2009
In een tijdelijk settlement op het benedendek van de parkeergarage Paleiskwartier in Den Bosch treft de bezoeker een labyrint aan van vijfentwintig afzonderlijke, aan elkaar geschakelde ruimtes. In een zelf te kiezen parcours langs en door deze individueel gedefinieerde kamers, ontsluiten zich even zovele artistieke domeinen.

Marjan Teeuwen: ‘Zoals geldt voor alle projecten die ik binnen KW14 (sinds 1993) organiseer, ligt de directe aanleiding voor dit unieke settlement in mijn eigen werk als beeldend kunstenaar; daar dienen de vragen zich aan en ontstaat de noodzaak een vraagstelling te verbreden tot een tentoonstellingsconcept. KW14 is één lange zoektocht naar en articulatie van de door mij ervaren essenties van kunst, in elke tentoonstelling afzonderlijk en in alle projecten tezamen. De positie van kunstenaars/curator onderstreept de urgentie de focus te leggen op de ontstaanskant van de kunst en de condities waarin kunst kan groeien. StressedSpaces doet dat door volledig in te zoomen op de vijfentwintig artistieke domeinen van de deelnemende kunstenaars. Juist in de persoonlijk ontwikkelde thematiek ligt ieders kracht. Dit fundament van KW14 zet de programmering op scherp.‘

Aansluitend bij het concept van StressedSpaces is gekozen voor parkeergarage Paleiskwartier als tentoonstellinglocatie. De paradox van de relatie tussen binnen en buiten spiegelt zich in deze keuze. De tentoonstelling verlaat de museale beslotenheid om een passende ambiance te vinden in een bij uitstek door grote groepen te bereiken omgeving. Dit opereren in de openbare ruimte vindt vervolgens weer zijn opponent in het creëren van vijfentwintig besloten ruimtes, die gezamenlijk de vorm van een settlement, een nederzetting aannemen. In vijfentwintig individueel gedefinieerde kamers ontsluiten zich even zovele artistieke domeinen. Op een onverwachte plek dient zich een overweldigende en unieke ervaring van kunst aan. In onze hectische tijd met zijn dwingende eis tot mobiliteit roept de parkeergarage een metaforisch beeld op van de tijdelijke stilstand, het even niet in de wereld zijn. De gelijktijdige afgeslotenheid én toegankelijkheid voor grote stromen bezoekers weerspiegelt de paradox van de artistieke attitude: tijdelijke immobiliteit en isolement versus inzicht en creatieve bloei.

In de pas sinds anderhalf jaar opengestelde parkeergarage is op het benedendek een oppervlakte van 185 bij 32 meter gereserveerd als tentoonstellingsruimte. De wensen van de deelnemende kunstenaars met betrekking tot het presenteren van hun werk, zijn vertaald in een aaneenschakeling van kamers met onderling sterk afwijkende afmetingen en kenmerken.

StressedSpaces nodigt de bezoeker uit tot een persoonlijke ontdekkingstocht door de werelden van vijfentwintig kunstenaars, die het grootste goed van de kunst, namelijk de individuele autonomie, steeds opnieuw bezingen.

Openingstijden zijn donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.Jasper de Beijer
Jasper de Beijer (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


30 mei 2009 - 19 juli 2009

Parkeergarage Paleiskwartier Den Bosch
Magistratenlaan (bij nummer 100)
5223 MB Den Bosch
073-6143411
kw14-teeuwen@hetnet.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Maartje Korstanje
Charlotte Schleiffert
Voebe de Gruyter
Jasmijn Visser
Rob Voerman
Andrei Roiter
Karen Sargsyan
John Bock
Jasper de Beijer
Florette Dijkstra
Saskia Olde Wolbers
Robbie Cornelissen
Martha Colburn
Paul de Reus
Natasja KensmilIna van Zyl
Rik Meijers
Manon Bovenkerk
Krijn de Koning
Rinke Nijburg
Eva-Fiore Kovacovsky
Aaron van Erp
Barend van Hoek
Jesper Just
Marjan Teeuwen

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Trapped in my body
, online expositie
Trapped in my body
New York, 1977-1985
10 april 2021 - 12 juni 2021, Amsterdam
New York, 1977-1985
Past Present Future
9 april 2021 - 30 mei 2021, Amsterdam
Past Present Future

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl