Storage Telling I: Extra-Ordinary

Storage Telling is een nieuwe serie presentaties in het Bonnefantenmuseum. Uitgangspunt is dat het museum de bezoeker wil verrassen met verborgen schatten uit de collectie. De eerste editie getiteld Extra-Ordinary concentreert zich op fotografie en video.

Extra-Ordinary
Het verzamelbeleid van het museum richt zich op krachtige individuele posities binnen de kunstwereld. De verzameling fotografie en film behelst vaak slechts een enkel aspect binnen een multidisciplinair oeuvre of installatie van een kunstenaar. De eerste tentoonstelling in deze nieuwe reeks van collectiepresentaties beoogt nu deze fotografie en film voor het voetlicht te brengen. De werken hebben gemeenschappelijk dat ze de realiteit zoals we die menen te kennen, zo tonen dat deze zich als onwerkelijk aan ons voordoet. De titel Extra-Ordinary mag dus ook heel letterlijk worden opgevat.

Gedurfde collectiepresentatie
De groep kunstenaars in Extra-Ordinary zet op verschillende manieren nieuwe media in. Pawel Althamer gebruikt fotografie en video om een actie vast te leggen en een project te documenteren. De foto’s van David Heitz en Roman Signer zijn autonome werken. En waar Heitz een hoogwaardige, verfijnde techniek toepast, maakt Signer ogenschijnlijk eenvoudige kiekjes. Professioneel fotograaf Kim Zwarts werkt meestal in opdracht, maar realiseert ook vrij werk. Hij denkt zorgvuldig na over de techniek, de compositie, het focuspunt en de kadrering. Benoît Hermans gebruikt fotografie als uitgangspunt voor zijn collages, die vaak net schilderijen lijken. Roy Villevoye, daarentegen, besloot halverwege zijn schildercarri re de overstap te maken naar fotografie in de hoop de werkelijkheid beter te kunnen vastleggen. En, last but not least, de beroemde avant-gardistische videokunstenaar Nam June Paik die de hele mediacultuur een nieuwe impuls gaf. Hij voegde performance en compositie samen in video en creëerde met elementen uit de werkelijkheid compleet nieuwe werelden.Nam June Paik
Nam June Paik (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)


15 december 2012 - 20 mei 2013

Bonnefantenmuseum
Avenue Ceramique 250
6221 KX Maastricht
043-3290190
info@bonnefanten.nl
www.bonnefanten.nl
@Bonnefanten (twitter)

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Pawel Althamer
David Heitz
Roman Signer
Benoît Hermans
Roy Villevoye
Nam June Paik
Kim Zwarts

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Isomatrix - Kunsthal Light #24
18 januari 2021 - 23 mei 2021, Rotterdam
Isomatrix - Kunsthal Light #24
View from my window
november 2020, fotoboek
View from my window
Jarige navels
, online expositie
Jarige navels
Corona verstilt Italië
, online expositie
Corona verstilt Italië
Under the surface
, online expositie
Under the surface
Fotografie van (on)werkelijkheid
, online expositie
Fotografie van (on)werkelijkheid
De kus
januari 2021, fotoboek
De kus
Unfolding Ambiguity
, online expositie
Unfolding Ambiguity
Schuin fotograferen: de stijl van Wilmar Dik
, online expositie
Schuin fotograferen: de stijl van Wilmar Dik
Pandemie
, online expositie
Pandemie

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl