Stadsdichters

Heleen Vink zette de afgelopen maanden voor een interviewserie in het lokale dagblad alle Beverwijkse stadsdichters op de foto. Omdat het de stichting Kunst & Cultuur Beverwijk en ISOO speet wanneer deze foto's in de vergetelheid zouden raken, organiseren zij samen een combi-tentoonstelling van haar werk en van een selectie stadsgedichten.

Heleen Vink, Stadsdichters
Heleen Vink, Stadsdichters (diashow met meer beelden)

In 2001 was Beverwijk de eerste gemeente in Nederland die een stadsdichter aanstelde, met als opdracht om in dichtvorm stad en inwoners te volgen. Dit heeft geleid tot een bonte verzameling aan stadsdichters - elk jaar een nieuwe - die de kans kregen om zich te verbazen over Beverwijk. Alle mogelijke onderwerpen zijn aan bod geweest. Van straten, pleinen, monumenten, tunnels, het kanaal, de pont, de duinen, de oorlog, drinkebroers, afbraak en opbouw.Dit najaar heeft Heleen Vink alle stadsdichters geportretteerd ter gelegenheid van de lancering van de dichtbundel Vol van Vurig Ideaal, waarin de stadsdichters hedendaags commentaar gaven op oude verzen uit de personeelsbladen van Hoogovens. Elke stadsdichter heeft op verzoek van de stichting Kunst & Cultuur Beverwijk zijn of haar mooiste gedicht gekozen dat naast het portret komt te hangen. Naast de portretten van de stadsdichters laat Vink haar favoriete portreten zien van Beverwijkers.

De tentoonstelling wordt 8 december geopend om 16.00 uur. Tijdens de tentoonstelling in de maand december is de bundel Vol van Vurig Ideaal voor 2,50 euro verkrijgbaar.

8 december 2018 - 22 december 2018

ISOO.nu
Stationsplein 46
1948 LC Beverwijk
06-51989377, 06-28360873
info@isoo.nu
www.isoo.nu
ISOO.nu is geopend zaterdag van 12.00-18.00 uur.

Er is werk te zien van
Heleen Vink

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Druppels
28 januari 2020 - 23 maart 2020, Hoorn
Druppels
Beautiful Square
3 februari 2020 - 3 april 2020, Amsterdam
Beautiful Square
Hoek van Holland
1 februari 2020 - 24 mei 2020, Rotterdam
Hoek van Holland

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl