Soweto Blues - The Instruments of Salvation

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Santu Mofokeng - Stories, organiseert Foam een avond (4 april, 19.00-20.30 uur) die in het teken staat van het leven en het werk van deze iconische fotograaf.

Santu Mofokeng, From the series Train Church
Santu Mofokeng, From the series Train Church

Dit jaar april is het 25 jaar geleden sinds de eerste democratische verkiezing in Zuid-Afrika en het einde van de apartheid. Santu Mofokeng (b. 1956) documenteerde het alledaagse leven in tijdens en na de apartheid. Zijn afbeeldingen geven een genuanceerder beeld van het dagelijks leven in periode waarin propaganda de media domineerde.Tijdens Soweto Blues - The Instruments of Salvation bespreekt Curator Hinde Haest met de onafhankelijk curator Thato Mogotsi het nalatenschap van Mofokeng en de plek van zijn werk voor de (fotografische) geschiedenis van Zuid-Afrika. Elf van Mofokengs visuele verhalen, waarvan er veel nog nooit eerder vertoond zijn, zullen dienen als startpunt in het denken over de kracht van beeldvorming van een collectief historisch bewustzijn.

Door de avond heen zal muzikant Joya Mooi (Amsterdam) voor muzikale intermezzo's zorgen geïnspireerd door haar Afrikaanse roots en haar turbulente familiegeschiedenis. De optredens worden afgewisseld met drie visuele verhalen van Mofokeng die parallellen hebben met persoonlijke ervaringen van de artiest als onderdeel van de Zuid-Afrikaanse diaspora in Nederland.

Aan het einde van de avond is er ruimte voor discussie en vragen. De tentoonstelling en het Foam Café blijven open tot 21.00 uur.

Meld je aan via de website van Foam.

4 april 2019

Foam
Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam
020-5516500
info@foam.org
www.foam.org
@foam_amsterdam (twitter)
Het museum is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur en op donderdag en vrijdag van 10.00-21.00 uur.

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

In The Picture
8 september 2019 - 8 december 2019, Bergen NH
In The Picture
Killer Queens
11 september 2019 - 13 oktober 2019, Voorburg
Killer Queens
Congo Tales
14 september 2019 - 5 januari 2020, Zwolle
Congo Tales

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl