Mesmerizing

De Drvkkery exposeert vanaf 15 december tot en met 31 januari foto’s van Margriet Smulders. De Bussumse maakt al meer dan tien jaar gefotografeerde bloemstillevens, geïnspireerd op zeventiende eeuwse Nederlandse schilderingen. De foto’s in de Drvkkery zijn een staalkaart van haar werk vanaf de jaren ’80 tot nu.

Al heel haar leven is Smulders met bloemen bezig: ‘Eindeloze guirlandes van bloemen krulden zich rond mijn blocnotes toen ik op school zat. En duizenden rozen knipte ik uit mijn moeders tuinboeken. Op de Kunstacademie van Arnhem schilderde ik meer dan levensgrote bloemen. Er waren altijd bloemen. Ze bloeiden in de zelfportretten van de jaren tachtig en werden nog groter in het behang dat ik in de negentiger jaren ontwierp.’

‘Eigenlijk wil ik dat mensen als ze naar mijn foto’s kijken helemaal worden overweldigd, in een ander bewustzijn geraken, alsof je naar een prachtig muziekstuk luistert of in een adembenemend landschap wordt overdonderd door de natuur. Ik reis veel en ben altijd op zoek naar plekken en ervaringen die tegemoet komen aan die behoefte te kunnen genieten. In India voel ik harmonie, daar lijkt het op wat ik in mijn bloemstillevens nastreef, een zachte wereld waarin je ondergedompeld wordt door geuren en kleuren en waar je door een bovennatuurlijke schoonheid wordt omgeven. Weelderig leven is wat ik mensen toewens. Ik vind dat in India, maar ook in een tuin vol bloemen.
De vraag die mij sinds het bezoek aan India bezig houdt is hoe ik dat bijzondere gevoel in India hier in Nederland om mij heen kan organiseren en voor anderen toegankelijk kan maken.
Nadat ik in Bombay in het museum goden in de melk zag zwemmen heb ik eerst Parfum Exotique en meteen daarna Lait Exotique gemaakt. Deze titels heb ik ontleend aan een gedicht van Baudelaire. Parfum Exotique gaat over een reiziger die aankomt in een oosterse haven en daar wordt overweldigd door een exotische geuren. Om het relaxte gevoel dagelijks aan den lijve te kunnen ervaren, ook in het koude Nederland, heb ik een ‘Cloudswing’ gemaakt, in de vorm van een wolk. Op een zacht matras kan ik zo heerlijk liggend schommelen.’Margriet Smulders
Margriet Smulders


15 december 2011 - 31 januari 2012

De Drvkkery
Markt 51
4331 LK Middelburg
0118-886882
info@drukkerijmiddelburg.nl
www.drukkerijmiddelburg.nl
@Drvkkery (twitter)
De boekwinkel is geopend maandag van 11.00-18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.30-18.00 uur, donderdag van 9.30-21.00 uur, zaterdag van 9.30-17.30 uur en op koopzondagen (1e zondag van de maand) van 13.00-17.00 uur.

Er is werk te zien van
Margriet Smulders

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

The Lobby Experience
, online expositie
The Lobby Experience
UnfairTM
3 juli 2020 - 23 augustus 2020, Amsterdam
UnfairTM
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020
4 juli 2020 - 20 september 2020, Groningen
Generation Z (Young Curators) - Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2020

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl