Second Stage

Dans, beweging, ritme, choreografie. Wat heeft dit alles met fotografie te maken vraag ik me in eerste instantie af? In dans lijkt alles tegengesteld te zijn aan fotografie, maar Turn ek weet met de persoonlijke inzet van zijn eigen dansverleden spannende verbindingen te leggen tussen fotografie en dans en te laten zien dat ze zo tegengesteld niet zijn. Voor Second Stage slaat hij net als bij Jakob wederom een brug tussen de wereld van de (professionele) danser en de fotografie. In Turn eks ogen biedt een nieuwe carrière na de dans toch ook een soort van podium, waarop performance een rol speelt of te spelen heeft.

Goran Turnšek
Goran Turnšek

Geen performance zonder publiek natuurlijk en de camera is voor Goran een nieuw theater geworden, een stand-in voor het publiek. En wij - een nieuw publiek - kunnen nu getuige zijn van hoe het ex-dansers vergaat, over hoe ze voor de lens van Goran Turnšek een performance opvoeren in hun nieuwe lichaam, een lichaam dat voor de ene ex-danser sneller en makkelijker went aan een nieuw leven dan voor de ander. Goran Turn ek (Slovenië, 1978) danste onder meer bij Krisztina de Châtel, Piet Rogie en Nicole Beutler. Tijdens zijn dansloopbaan ontwikkelde hij al belangstelling voor de relatie tussen dans en fotografe. Gesteund door de Omscholingsregeling Dansers zette hij zijn studie voort aan de Fotoacademie Amsterdam, waar hij in 2015 cum laude afstudeerde met zijn project Jakob. Turnsek's werk werd genomineerd voor de Unseen Dummy Award 2015 en de SO 2015 Award (Selection Of Dutch photography).Concept en fotografie: Goran Turnšek Edit: Ellen Sanders, Nicole Segers. Grafisch ontwerp: Minhong Yu Tekst: Taco Hidde Bakker. Second Stage werd mede mogelijk gemaakt door Omscholing Dansers Nederland, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Theodoor Gilissen.

14 februari 2019 - 11 april 2019

Fotoacademie
Sarphatistraat 35
1018 EV Amsterdam
020-5309250
info@fotoacademie.nl
www.fotoacademie.nl
@Fotoacademie (twitter)
De Fotoacademie is geopend voor bezoekers maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Goran Turnšek

Vriend van Fotoexpositie.nl

Word voor 25 euro per jaar vriend van Fotoexpositie.nl en krijg een link op de voorpagina!Ontvang de nieuwsbrief

Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws in je mailbox? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.

Recent toegevoegde exposities

Mukayu
1 december 2020 - 17 januari 2021, Antwerpen
Mukayu
Fotomonument Srebrenica
21 november 2020 - 14 januari 2021, Vijfhuizen
Fotomonument Srebrenica
Life Framer
28 november 2020 - 19 december 2020, Rotterdam
Life Framer
Family Portraits
27 november 2020 - 26 december 2020, Amsterdam
Family Portraits

Fotografen

a b c d e f
g h i j k l
m n o p q r
s t u v w x
y z

Over Fotoexpositie.nl

Fotoexpositie.nl is de website met informatie over exposities, fotografen en fotonieuws in Nederland.

Voor vragen en tips kun je ons bereiken op info@fotoexpositie.nl